Liseye hollandada devam etmek

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
ijan
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Adana
Yabanci_Ulke: Hollanda-Eindhoven

Liseye hollandada devam etmek

Mesaj gönderen ijan »

Meraba arkadaslar. Ben hollanda dogumluyum. 7 yasimdayken turkiyeye gittim. Hollandacayi turkiyede konusmaya konusmaya unuttum. Gecen sene hollandaya dondum. Hollanda vatandasligim var. Lise 2yi bitirdigimde buraya geldim. Ama beni VOAT yani NT2 okuluna gonderdiler. Bu sitedende takip ettigim kadariyl NT2 sinavindan haberdarim. Programma 2 yapmayi dusunuyorum. Direk hbo okumak icin belirli birveya daha fazla sinav yapmam gerekiyormu yoksa prog.2 alinca direk gecebilirmiyim? Bilen biri varsa lutfen cevap yazsin .

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Re: Liseye hollandada devam etmek

Mesaj gönderen 2run34 »

ijan yazdı:Meraba arkadaslar. Ben hollanda dogumluyum. 7 yasimdayken turkiyeye gittim. Hollandacayi turkiyede konusmaya konusmaya unuttum. Gecen sene hollandaya dondum. Hollanda vatandasligim var. Lise 2yi bitirdigimde buraya geldim. Ama beni VOAT yani NT2 okuluna gonderdiler. Bu sitedende takip ettigim kadariyl NT2 sinavindan haberdarim. Programma 2 yapmayi dusunuyorum. Direk hbo okumak icin belirli birveya daha fazla sinav yapmam gerekiyormu yoksa prog.2 alinca direk gecebilirmiyim? Bilen biri varsa lutfen cevap yazsin .

Eger turkiyede lise okuduysan hangi lise meslek lisesimi veya duz lisesimi ? Burda lise mezunu olsan dahi hbo icin seni sinava tabi tutacaklar ? yani bizim oss gibi bi sey ama hollandacan iyi ise ve kendine guveniyorsan hic diploman olmasa bile hbo okursun onun sadece toelatingexamen yapman lazim tabi bu exam icin 21 yas ustu olman lazim.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

ijan
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen ijan »

Ben anadolu lisesi okudum giderken okuldan belge istedigimde karnemi ingilizce turkce bir sekilde verdiler. Hbo okumam icin 21 yasina kadar beklememmi gerekiyor?

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen 2run34 »

ijan yazdı:Ben anadolu lisesi okudum giderken okuldan belge istedigimde karnemi ingilizce turkce bir sekilde verdiler. Hbo okumam icin 21 yasina kadar beklememmi gerekiyor?

Lise mezunumusun su an ? Ve kac yil okudun ?
.

ijan
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen ijan »

Hayir sadece 2 sene okudum lise 2 yi bitirdigimde hollandaya ailecek donduk ve su an hollandacayla bir sikintim yok hatta aralikta programma 2 sinavi yapacam.ondan sonrasi icin bi fikrim yok mbo yapsam anadolu lisesi kazanip gittiydim yazik olacak..

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen 2run34 »

ijan yazdı:Hayir sadece 2 sene okudum lise 2 yi bitirdigimde hollandaya ailecek donduk ve su an hollandacayla bir sikintim yok hatta aralikta programma 2 sinavi yapacam.ondan sonrasi icin bi fikrim yok mbo yapsam anadolu lisesi kazanip gittiydim yazik olacak..

Burda HBO okuman icin mecbur MBO 4 yada HAVO olacak senin su an diploman MBO 2 ye denk geliyor ilk diplomani cevirtip sonra mbo yada havo yapman gerekecek yada 21 yas bekleyi[ burdaki toelatingexamen yapman gerek bu sinav hem dil hemde zeka sinavi.
.

ijan
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen ijan »

Saol kardes verdigin bilgiler icin ..

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen 2run34 »

ijan yazdı:Saol kardes verdigin bilgiler icin ..

Onemli degil asagidaki linkte bu sinavla ilgili ayrinti var

http://www.inholland.nl/alkmaar/opleidi ... stoets.htm
.

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön