ben nasil ders calisicam bilmiyoruumm yardim edin lutfen!!!!
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
ben nasil ders calisicam bilmiyoruumm yardim edin lutfen!!!!
herkese slm arkadaslar uzun zamandir girememistim siteye ozlemisim valla:) neyse sorunuma geceyim arkadaslar ben suanda 5 aylik hamileyim allahin izniyle bi oglum olucak okul baya zorlasti benim icin bebegim dogmadan ona faydali olabilecek bi anne olmak istiyorum ama bi turlu kendimi hazir hissetmiyorum okulda yazmada okumada muhtesem derecede iyim ogretmende oyle soyluyo fakat bir turlu kelimeleri birlestirip konusamaiyorum birlestirsemde cesaret edip konusamiyorum okulda gayet iyim yabanci arkadaslarla anlasabiliyorum fakat eve geldigim zaman hic bir faaliyetim olmuyo kaldigim bolgede turk arkadasim yok aile icinde dil bilen 4 kisi var fakat yanlis yaptigimda dalga geciyolar buda benim canimi SIKIyo konusmak istemiyorum ders calisamiyorum vaktim olmuyo pek fazla bana biri yardim etsin nasi calisirsam daha verimli olurum acaba...simdiden tesekkurler
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: edırne
- Yabanci_Ulke: hollanda
Re: ben nasil ders calisicam bilmiyoruumm yardim edin lutfen!!!!
kardes rabbım cocuguna uzun omur nasıp etsın aynı dert bendede vardı ama turklerın olmaması dezavanyaj degıl bence cunku yabancılar ıcınde daha cok gelıstırebılırsın dılını .bende senın gıbıydım hala da oyleyım cesaret yok acım yapacagımız tek sey herseyı bılıyomus gıbı davranarak yanlısta olsa konusmak .yabancılar tr ye geldıklerıde nasıl konusuyolar bız anlıyoruz . bızım konusmamızdanda onlar anlar. kendı ısımızı kendımız gormemız gerek .
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
biseyler insana hirs oluyo bence,,,ben esimin yaninda JA bile diyemezdim utanirdim,,,su bir hafta icinde bikac olay hirsimin kamcilanmasina sebep oldu ve persembeden beri evde hollandaca konusmaya basladik...turkce konusan 10 cent ceza aliyo konusma basina hahhaha.....ve esim simdi bana ne diyo bliyomusunuz sen delisin diyo...ben senin boyle guzel konusabildigini bilmiyodum dio konusamadigin icin konusmuyosun saniyodum diyo...onun boyle demeside beni cesaretlendiriyo tabi...ama siz benim yaptigimi yappmayin cekinmeyin konusun yoksa bi kapatinca insan agzini sonra acmasi kapatmakdanda zor oluyo...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Beginner
evet aynen oyle bıraz cesaret bende dısarda konusuyorum ama esımle utanıyorum sankı bu arada daha sınava bıle gırmedım sanslı kardes sen baya ılerletmıssın baya dıploma almıssın takdır edıyorum senı bayanlarımız sureklı kendını gelıstırmelı
- sansli
- Ogretmen
ýok arkdsm yaaa herkes geldigimden bu yana cok sey basardigimi cok yol katettigimi soyluyo ama ben haala kendimi sifirdan azicik yukari gibi goruyorum,,,ne zamanki su niveau 3 sinavlarini kazanirim iste ozaman hmm demekki biseyler yapabilmisim derim...imzamdaki yazilardan dolayi diyosan baya diploma almissin diye ,orda sadece inburgerin sinavlarini kazanip diplomayi aldigim bide niveau yuksetlme kursuna basladigim yaziyo bide ehliyeti aldigim yaziyo baskada biseyim yokki arkdsm,,,ama haklisin bayanlarimizda kendini kendimizi surekli gelistirmeli gelistirmeliyiz...sen hollandadamisin yani,,,ozaman rengini degisttirmelisin site kurucularimiza...bu arada sinavdan hicmi hic korkma cok basit...
hollandadayim(2008-5)
- sansli
- Ogretmen
elimden geldigince cabaliyorum,,,bu arada takdir ediyorum demissin ya tesekkur ederim ugrasiyoruz bakalim sonunda neler yapabilmis olucaz ...
hollandadayim(2008-5)
-
- Beginner
yok kardes henuz tr deyım ama nl ye cok sık gelıp gelıp gıttım unıversıte tatıl oldugnda aılem ordaydı onların yanına sımdıde gelın gıdıcem ınsallah .herseyı anlıyorum ama korkuyorum ses sısıtemı bozuk dıyolar o yuzden . kardes nıce bayanlarımız var ehlıyetını alamayan okulu mecburı olarak gorup zorla gıden benım cevremde cok vardı . ama sukur kı bızler oyle degılız herseyı ıstekle yapıyoruz . RABBIM YOLUMUZU HER DAIM ACIK ETSIN .AMINNNNNNNNNNNN
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Aydin
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Groningen
Arkadaslar hic birsey yapamiyorsaniz benden bari utanin yav Ben 40 yasinda olmama ragmen
televizyonda hollandacasi alt yazili olan filmler izliyorum ve her zaman tekrar edeiyorum.
Ingilizce konusurkende araya bildigim Hollandaca kelimeleri sikistiriyorum,
biraz komik oluyor ama herkesin ne dusundugu beni ilgilendirmez cunku bu dili ogrenmek istiyorum.
Disarida baskalariyla konusurken bazi hollandalilar,HAA bu ne diyo gibisinden tepki veriyo ama
herkesde ne demek stedigimi anliyorlar ve yanlisda olsa eksikde olsa insanlar sizin caba gostermenizi taktirle karsiliyor.
Insallah 3 ay icinde gunluk yasamda konusulanlari anlayip derdimi anlatabilecek kadar Hollandaca ogrenecegim ve ogrenmek zorundayim.
Ben kendi tarzimdan ve yaptiklarimdan ornek verdim Insallah faydasi olur arkadaslar.
Allah cumlemizin yardimcisi olsun.....
televizyonda hollandacasi alt yazili olan filmler izliyorum ve her zaman tekrar edeiyorum.
Ingilizce konusurkende araya bildigim Hollandaca kelimeleri sikistiriyorum,
biraz komik oluyor ama herkesin ne dusundugu beni ilgilendirmez cunku bu dili ogrenmek istiyorum.
Disarida baskalariyla konusurken bazi hollandalilar,HAA bu ne diyo gibisinden tepki veriyo ama
herkesde ne demek stedigimi anliyorlar ve yanlisda olsa eksikde olsa insanlar sizin caba gostermenizi taktirle karsiliyor.
Insallah 3 ay icinde gunluk yasamda konusulanlari anlayip derdimi anlatabilecek kadar Hollandaca ogrenecegim ve ogrenmek zorundayim.
Ben kendi tarzimdan ve yaptiklarimdan ornek verdim Insallah faydasi olur arkadaslar.
Allah cumlemizin yardimcisi olsun.....
- ortakoy
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Türkiye_Aksaray
- Yabanci_Ulke: Hollanda
- İletişim:
bacım oncelıkle hayırlıolsun rabbım hayırlı evlatlar etsın ınan cok sevındımhemsomun bı oglu oluyo ohhh yegenım gelıyto desene senın ders calısmanagelırse bacım sen rahat olmaya bak kendını kasma evde senınle dalgagecıyoolmalarına ramen sen onları kafanatakmaonlar oncekendılerıyle alay etsınler ve sen yıne benle alay edecekler dıye bıldıgını bıle yanlıs soylersın cekınmemen en ıyısı ama onların yaptıgı sey cok ayıp senın ılk olarakcekınmemem gerekıyo ama bunu tek basına yapamassın onların sana yardımcı olmaları gerekıyo kostek olmasınlar yawwww rabbım gercekten yardımcın olsun ınsallah en kısa zamanda bu durumdan kurtulursun rabbım yar ve yardımcın olsun ınsallah bebısınle ve esınle cokmutluolursun bacım
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: Gaziantep
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Tilburg
merhaba arkadaslar ve abla seninde cocugunu allah anali babali buyutsun:) dalga gecme bendede oluyo:( ben ilk geldigimde degil bir turkle konusmak yanimizda bir turk varsa hollandaliyla konusamiyordum:( haa dalga gecme konusuna gelince biz en azindan ikici dil olarak hollandacayi yanlis konusuyo olabiliriz fakat o alay edenler kendi ana dillerini tam konusamiyolar.. sen baslarsan konusmaya bir sure sonra onlarda anlar ve yanlislarini duzeltirler.. ki ben abimle halen konusamiyorum.. yani once hollandaca soyluyorum anlamadimi hic bozuntuya vermeden turkce soyluyorum
04.12.2008 <= 18 yasina bastim
13.02.2009 <= Pasaport Basvurusunu Yaptim.
24.04.2009 <= Pasportumu aldim:)
16.08.2009 <= uiteindelijk hollandadayim
15.09.2009 <= ise girdim:)
03.11.2010 <= kusra basladim:D
13.02.2009 <= Pasaport Basvurusunu Yaptim.
24.04.2009 <= Pasportumu aldim:)
16.08.2009 <= uiteindelijk hollandadayim
15.09.2009 <= ise girdim:)
03.11.2010 <= kusra basladim:D