..Okula Basliyorum Ama...?...

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ..Kastamonu..
Yabanci_Ulke: ...Hollanda / Lemmer..

..Okula Basliyorum Ama...?...

Mesaj gönderen kocadeli »

merhaba arkadaslar'.

Allah ima sukurler olsun bekledigim haberler evraklar hersey tamam hayatim icin buyuk anlami olan okulum icin adimi atmak icin sadece 1 gun kaldi nasip olursa carsamba gun okula baslayacagim..AMA...

okulum baslayacak olmasina sevincliyken calismamin ne yonde gidecegi konusunda hic bir fikrim yok neler yapacagim egitmen ile nasil iletisim kuracagim bunlar acikcasi olaya baslamadan korkutuyor bilmiyorum bunlar sizde de oldumu ? birde Portfolie mi ole bisiden bahsediliyor bunu tam olarak bilmiyorum ve cevremdede bole beni bilgilendiren cok fazla kisi yok dilforumdan haric bende careyi aklima takilan seyleri buraya yazarak gideriyorum..ve simdi tecrubeli arkadaslarim bu okulum nasil baslayacak hangi konulara nasil calismaliyim NT2 nedir inburgeringsexamen nedir daha sonra neler geliyor yani bunlarin hepsini nasil basaracam allah rizasi icin bi yardim... :geek:
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: ..Okula Basliyorum Ama...?...

Mesaj gönderen sansli »

arkdsm oncelikle hayirli ugurlu olsun okulun...
simdi okula baslayacaksin belki ilk gunler zorlanacaksin ama zamanla sen hocaya hocada sana alisinca birbirinizin dilinden (tabiri caizse) anlayacaksiniz ve isler gitgide kolaylasacak...inburgeringsexamen yani uyum sinavi senin bu kurs sonunda diplomani alabilmen icin yapman gereken sinav olacak...2 bolum ve bu iki bolumde kendi icinde 4 e ayriliyor soyle aciklayayim...
1-Centralexamen
2-Praktijkexamen
bu sinavlarda kendi icinde 4 e ayriliyor...
centralexamen= tgn (toets gesproken nederlands) tr de yaptigin sinavin aynisi
kns (kennis van nederland samenleving) kulturunu yasamini ogrendigini kanitliyosun bu sinavda
epe (elektronik praktijkexamen) buda hemen hemen ayni sorular cok kolay mantikli dusunup cvplarsan bazen sasirtmacali sorular da cikiyo ama mantigini kullanirsan kolay...
Praktijkexamen- bu da iste portfolio sinavi denen sinav,,,
bunu ilerleyen zmaanlarda hocanla goruserek halledebilirsin kimileri bewijslar hazirlayarak bi dosya hazirliyor buna portfolio deniliyo ve bununla ilgili konulardan konusma sinavina tabi tutuluyosun yada bu dosyayi hazirlamiyosun direk konusma sinavi yapiyosun degisik konular hakkinda(hollandada yasam)
bankadan nasil para cekersin,,,belediyeyle ilgili bi isin olursa konusmayi nasil devam ettirirsin,,,yada is basvurusunu nasil yaparsin yada is arkdsnla ilgili bi konusma olabilir bu,,,binevi tiyatro gibi dusun karsilikli konusma yapiyosunuz examenatorle...bunlar sonra ogrenebilicegin seyler...suan sadece dili ogrenmeye sinifina alismaya adapte olmaya calis gerisi gelecektir...kolay gelsin...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

sansli arkadasim allah senden razi olsun simdi bazi konularda bilgim oldu en azindan duydugumda bu ne acaba diye aklima takilmayacak bakalim okulum basladigi zaman neler olacak cok merak ediyorum hayirlisi neyse o olsun diyoruz artik...
#kocadeli#

nederlands
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul karaman
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen nederlands »

Allah kolaylik versin kardes, 4 gozle , azimle ise sarildinmi basarirsin kardes, pratik yapmaya calis , nerede cok hollandaca konusuluyorsa oraya yonel , yazarak sadece kismen gramatika ogreniliyor, hayirli gunler

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

nederlands yazdı:Allah kolaylik versin kardes, 4 gozle , azimle ise sarildinmi basarirsin kardes, pratik yapmaya calis , nerede cok hollandaca konusuluyorsa oraya yonel , yazarak sadece kismen gramatika ogreniliyor, hayirli gunler
iyi dileklerin icin teskkr ederim arkadasim ins azimle calisarak basarabilirim...birde gramatika nedemek ?
#kocadeli#

nederlands
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul karaman
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen nederlands »

Arkadasim Hollandalilar girisken insanlar,, colugu cocugu gerekli gereksiz konusur, isteklerini veya istemediklerini aninda soylerler yani nettirler, sende boyle olursan wauv diyorlar cok giriskensin hoslarina gidiyor,, aktif olursan kendini ezdirmiyorsinda,, dogru yanlis konus,, utanma slkllma,, yanlis konusursanda benim hep komigime gider gulerim,, ama onlar alisik zaten birsuru yabanci var,,, gramatika demek arkadasim mesela bir cumlede kelime siralamasi nasil olmali, cumle soru yapilirsa nasil olur yada als kelimesi nasil nerede kullanilir,, yani kisaca bir dilin yapisi demek,, bunu bilmek gerekli ama pratiklede konusarakta pekistirmek onemli,, Allah kolaylik versin, hayirli gunler

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

nederlands yazdı:Arkadasim Hollandalilar girisken insanlar,, colugu cocugu gerekli gereksiz konusur, isteklerini veya istemediklerini aninda soylerler yani nettirler, sende boyle olursan wauv diyorlar cok giriskensin hoslarina gidiyor,, aktif olursan kendini ezdirmiyorsinda,, dogru yanlis konus,, utanma slkllma,, yanlis konusursanda benim hep komigime gider gulerim,, ama onlar alisik zaten birsuru yabanci var,,, gramatika demek arkadasim mesela bir cumlede kelime siralamasi nasil olmali, cumle soru yapilirsa nasil olur yada als kelimesi nasil nerede kullanilir,, yani kisaca bir dilin yapisi demek,, bunu bilmek gerekli ama pratiklede konusarakta pekistirmek onemli,, Allah kolaylik versin, hayirli gunler

verdigim bilgiler icin cok teskkr ederim allah senden razi olsun arkadasim senin demek istedigini anladim bizim ozne tumlec yuklem vs.. hollandalilarin anlattigin ozelliklerini bilmiyordum ogrenmis oldugum iyi oldu ona gore davranirim allaha emanet ol arkadasim..
#kocadeli#

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön