..Okuluma Basladim..

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ..Kastamonu..
Yabanci_Ulke: ...Hollanda / Lemmer..

..Okuluma Basladim..

Mesaj gönderen kocadeli »

merhaba arkadaslar..

Allah ima sukurler olsun bugun okuluma ilk adimi attim sinifimda iranli kosavali nijeryali yani dunyanin dort bir yanindan insan var.,ama okulda sole bi durumda var herkes biraz bireysel calisiyor mesala benle bir kisi yeni basladik yani ilk seviyedeyiz sinifta digerleri bizden ust seviyede orn; biri portofolio hazirlaniyor biri niveau 3 hazirlaniyor hoca ise yardim isteyince yanina geliyor anlatiyor sinifta 3 tane leptop var isteyen orada calisiyor..benim bekledigim benle ayni seviyede kisiler olacak mesala ik jij ile ilgili tum sinif cumle kuracaz vs.. bole seyler bekliyordum fakat oyle olmadi.. sonuc olarak ilk gun guzeldi hayirlisi diger gunlerimize...
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
gamze demırcı
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: türkiye antalya.
Yabanci_Ulke: hollanda landgraaf...

Re: ..Okuluma Basladim..

Mesaj gönderen gamze demırcı »

Kullanıcı avatarı
gulnur55
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Nederland-Zoetermeer
Yabanci_Ulke: Turkiye

Mesaj gönderen gulnur55 »

Hayirli olsun.Arkadasim.
isin cok zor simdiden kolayliklar diliyorum. siradan bir kurs mu ? belediyemi yonlendir di ?
banda ayni durum olmustu 1 gun gittim Ages e isyan ettim. Belediyeye gittim derhal durumu esim ve ben anlattik 6 7 ay bekledim. Ama suan cok memnunum . Bekledigime degdi hemen belediyeye git bence seviyene uygun bir okul icin basvuruda bulun yoksa o sinifta hic birsey ogrenemezsin.
Simdiden kolay gelsin
Basarilar.
-Sinavi kazandim=2009-04
-Vizem cikti=2009-07
-Hollandadayim=2009-07
-Oturum kartimi aldim=2009-07
-5 yillik oturum kartimi aldim.=2010-07
-Ik ben geslaagd voor mijn praktijkexamen
-ik ben geslaagd voor mijn inburgeringsexamen 6/8/2011

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

kocadeli yazdı:merhaba arkadaslar..

Allah ima sukurler olsun bugun okuluma ilk adimi attim sinifimda iranli kosavali nijeryali yani dunyanin dort bir yanindan insan var.,ama okulda sole bi durumda var herkes biraz bireysel calisiyor mesala benle bir kisi yeni basladik yani ilk seviyedeyiz sinifta digerleri bizden ust seviyede orn; biri portofolio hazirlaniyor biri niveau 3 hazirlaniyor hoca ise yardim isteyince yanina geliyor anlatiyor sinifta 3 tane leptop var isteyen orada calisiyor..benim bekledigim benle ayni seviyede kisiler olacak mesala ik jij ile ilgili tum sinif cumle kuracaz vs.. bole seyler bekliyordum fakat oyle olmadi.. sonuc olarak ilk gun guzeldi hayirlisi diger gunlerimize...
oncelikle hayirli ugurlu olsun rabbim en kisa zamanda inburgeringsdiplomani almanida nasip etsin ins ins ins...sinifin seviyesine gelince benimkide oyleydi her telden calan insan vardi sinifimda seviyesi benden yuksek olan,,,benim ilk gunum olmasina ragmen millet sakir sakir konusuyodu...ama hocamiz farkliymis seninle hoca herkesi karisik olarak sen soyle bunu sen yap sira sende diye herkese tek tek yaptiriyodu ilk baslarda sonlara dogru sinava hazirlanirken bilgisayar odamiz vardi belki 50-60 tane bilgisayar vardi orda herkes bitane pc nin basina oturuyodu kns ve epe icin sitemiz vardi oralara calisiyoduk sonra ordaki toetsunu bitireni hoca aliyodu karsisina oturtturup assessment (konusma pratigi...portfolio sinavi icin) yaptiriyodu...ama ik,jij,zij ...ile cumleler kurmayi yada ilk basta bunlari ogrenmeyi beklemen normal cunku tr de bu sekil baslio okullar ilk okulda once ipek ipi tut fln...ama bunlar direk konuya giriyolar emeklemeden kosmayi ogretiyolar oyuzden senin cok caba gostermen azimli olman sart ...ha simdi zor gelebilir belki ilk baslarda ama inan bana inburgeringsexamen turkiyedeki sinav kadar kolay bi sinav bunu sinava girdiginde sende goruceksin...seviye konusuna gelince zamanla senin azminle aradaki seviye fark kapaniyo herkes ayni dilden konusmaya basliyo...ama eeger hoca sadece cagirildiginda ogrencinin yanina gidiosa sende surekli sor cagir biseyler kapmaya caliski cabuk bitirebilesin...kolay gelsin...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
xmultecix
NT3
NT3
Turkiye_Sehir: Turkiye
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen xmultecix »

Basarilar diliyorum arkadasim, zamanla konusulanlari sende anlayacaksin. Azimli olmak sart.

Kolay gelsin.

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

#kocadeli#

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

gulnur55 yazdı:Hayirli olsun.Arkadasim.
isin cok zor simdiden kolayliklar diliyorum. siradan bir kurs mu ? belediyemi yonlendir di ?
banda ayni durum olmustu 1 gun gittim Ages e isyan ettim. Belediyeye gittim derhal durumu esim ve ben anlattik 6 7 ay bekledim. Ama suan cok memnunum . Bekledigime degdi hemen belediyeye git bence seviyene uygun bir okul icin basvuruda bulun yoksa o sinifta hic birsey ogrenemezsin.
Simdiden kolay gelsin
Basarilar.
merhaba gulnur arkadasim siradan bir kurs mu derken belediyenin yonlendirdigi bi kurs..benim sana sormak istedgim isyan ettikten sonra belediyeye gittiniz konustunuz 6 7 ay sonra mi okula gidebildin...'?
#kocadeli#

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

sansli yazdı:
kocadeli yazdı:merhaba arkadaslar..

oncelikle hayirli ugurlu olsun rabbim en kisa zamanda inburgeringsdiplomani almanida nasip etsin ins ins ins...sinifin seviyesine gelince benimkide oyleydi her telden calan insan vardi sinifimda seviyesi benden yuksek olan,,,benim ilk gunum olmasina ragmen millet sakir sakir konusuyodu...ama hocamiz farkliymis seninle hoca herkesi karisik olarak sen soyle bunu sen yap sira sende diye herkese tek tek yaptiriyodu ilk baslarda sonlara dogru sinava hazirlanirken bilgisayar odamiz vardi belki 50-60 tane bilgisayar vardi orda herkes bitane pc nin basina oturuyodu kns ve epe icin sitemiz vardi oralara calisiyoduk sonra ordaki toetsunu bitireni hoca aliyodu karsisina oturtturup assessment (konusma pratigi...portfolio sinavi icin) yaptiriyodu...ama ik,jij,zij ...ile cumleler kurmayi yada ilk basta bunlari ogrenmeyi beklemen normal cunku tr de bu sekil baslio okullar ilk okulda once ipek ipi tut fln...ama bunlar direk konuya giriyolar emeklemeden kosmayi ogretiyolar oyuzden senin cok caba gostermen azimli olman sart ...ha simdi zor gelebilir belki ilk baslarda ama inan bana inburgeringsexamen turkiyedeki sinav kadar kolay bi sinav bunu sinava girdiginde sende goruceksin...seviye konusuna gelince zamanla senin azminle aradaki seviye fark kapaniyo herkes ayni dilden konusmaya basliyo...ama eeger hoca sadece cagirildiginda ogrencinin yanina gidiosa sende surekli sor cagir biseyler kapmaya caliski cabuk bitirebilesin...kolay gelsin...
sansli arkadasim iyi dileklerin icin cok teskkr ederim..senin yazdiklarini harfiyen takip ediyorum cunku senin tecrubene guveniyorum..okul konusuna gelince inan cok azimli baslayacagim ins istedigim hedeflere en yakin surede ulasmak istiyorum...okulda suan konulara pek hakim degilim ve seninde soyledigin gibi hemen konusmami istiyorlar..daha herseyin basindayim ilerleyen zamanlarda gelismelere hep buraya yazacagim herseyin hayirlisi olsun Allah yardimcimiz olsun...
#kocadeli#

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

xmultecix yazdı:Basarilar diliyorum arkadasim, zamanla konusulanlari sende anlayacaksin. Azimli olmak sart.

Kolay gelsin.

iyi dileklerin icin teskkr ederim multecix ins hersey istedigimiz gibi olur..:)
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
ecrinn
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: hollanda den haag

Mesaj gönderen ecrinn »

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön