..Okuluma Basladim..

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: ..Okuluma Basladim..

Mesaj gönderen sansli »

o acemilik anlari alistikca ortama ayak uydurdukca zevkli bi hal bile aliyo inaninki bakin...benim kadar cekingen bi insan hatta kendimce sosyalfobik bi insan bile bunu soyluyosa dusunun artik...ben nasil olurda sinifa girerim kimseyi tanimiyorum yapamam edemem derken okulumun sonlarina dogru bicok kisiye inburgeringscursuslerinde portfolio hazirlamalarinda bilgisayar derslerinde yardimci olmustum...yani bunlari soylemem aslinda soylenmez yapilan iyilik bence ama sadeece sizi rahatlatmak acisindan soyluyorum hic korkmayin zamanla eglenceli bi hale bile geliyo okula gitmek sinifda olmak ders yapmak,,,hatta biz gezilere fln bile gidioduk hocamiz ayarliyodu...ben inburgeringscursusumu bitirdigimde okulla kontagimi kesmedim gidip bilgisayar odalarinda calisiodum ordaki programlardan fln,,,sorum olursa ordaki hocalardan birine yada kendi eski hocalarima soruyodum,,,hatta belki inanmazsiniz ama hocalarin beni tercumanlik yapmaya cagirdigi bile oluyodu,yeni baslayanlar icin cagiriyiolardi hoca hollandaca anlatiyodu ben onlarin anlamadigi yerde devreye girip turkcesini acikliyodum :) oyle bi durumum bile oldu okulda dusunun,bazen hocalar bilgisayar programlariyla ilgili yani okulda calistigimiz siteleri acmakta zorlaninca geneldede ben orda olduumdan ve beni tanidiklarindan cagiriyolardi gidiodum aciyodum programlari siteleri tskr ediolardi onlarda benim bi sorum yardima ihtiyacim oldugunda yardimci oluyolardi...ben bile bunlari yapabilmissem demekki gercekten yapilabilinicek biseydir iciniz rahat olsun ama azim,heves,calisma sart tabiki...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ..Kastamonu..
Yabanci_Ulke: ...Hollanda / Lemmer..

Mesaj gönderen kocadeli »

#kocadeli#

eda deniz
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: antalya
Yabanci_Ulke: Hollanda Den Haag

Mesaj gönderen eda deniz »

oncelikle herkese merhaba ben yaklasik 6 aydir burdayim ve haftada ucergun uc saat olmak uzere 1 aydir okula gidiyorum ama cok zorlaniyorum kendim konusamiyorum karsimdaki kisileri anlamiyorum ve boyle olunca okuldan soguyorum sinifimdaki bazi kisiler okadarda iyi olmasada benden ilerdeler cunku kendilerini ifade edebiliyorlar bende boyle bir sey yok ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim buarada ben belediye okuluna gidiyorum sistemide okadar iyi bulmuyorum

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

arkdsm sen direk kafadan sartlamissin kendini bence....anlamiyorum konusamiyorum yapamiyorum dersen isler dahada zorlasir,,,surekli yeni kelime ogren...bak ben ilk zamanlar oturup elime sozlugu aliyodum daha tr deki sinava hazirlanirken sozlugu elime aliyodum usenmeden ordaki gunluk kullanilan kelimeleri cikartip kagida yaziyodum sonra hollandacalarini yazip anlamlarina bakmadan turkcelerini karsilarina yazmaya calisiyodum haa sklmadimmi skldim uff ledigim poffledigim zamanlarda oldu ama bikac aya kalmadan 900 kelime ogrengdigimi farkettim...bolbol kelime ogren evde kendinde cabala okuldan cikinca herseyi bi kenara birakiyosan okuldan okula calisiosan zor... www.taalklas.nl burayi tavsiye ederim guzel site yeni baslayanlar icin...hadi bakalim bikac gun sonra heveslenmis bi sekilde yazilarini yazmani bekleyecegiz...kolay gelsin...bu arada sitemizede hosgeldin...
hollandadayim(2008-5)

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

sansli yazdı:o acemilik anlari alistikca ortama ayak uydurdukca zevkli bi hal bile aliyo inaninki bakin...benim kadar cekingen bi insan hatta kendimce sosyalfobik bi insan bile bunu soyluyosa dusunun artik...ben nasil olurda sinifa girerim kimseyi tanimiyorum yapamam edemem derken okulumun sonlarina dogru bicok kisiye inburgeringscursuslerinde portfolio hazirlamalarinda bilgisayar derslerinde yardimci olmustum...yani bunlari soylemem aslinda soylenmez yapilan iyilik bence ama sadeece sizi rahatlatmak acisindan soyluyorum hic korkmayin zamanla eglenceli bi hale bile geliyo okula gitmek sinifda olmak ders yapmak,,,hatta biz gezilere fln bile gidioduk hocamiz ayarliyodu...ben inburgeringscursusumu bitirdigimde okulla kontagimi kesmedim gidip bilgisayar odalarinda calisiodum ordaki programlardan fln,,,sorum olursa ordaki hocalardan birine yada kendi eski hocalarima soruyodum,,,hatta belki inanmazsiniz ama hocalarin beni tercumanlik yapmaya cagirdigi bile oluyodu,yeni baslayanlar icin cagiriyiolardi hoca hollandaca anlatiyodu ben onlarin anlamadigi yerde devreye girip turkcesini acikliyodum :) oyle bi durumum bile oldu okulda dusunun,bazen hocalar bilgisayar programlariyla ilgili yani okulda calistigimiz siteleri acmakta zorlaninca geneldede ben orda olduumdan ve beni tanidiklarindan cagiriyolardi gidiodum aciyodum programlari siteleri tskr ediolardi onlarda benim bi sorum yardima ihtiyacim oldugunda yardimci oluyolardi...ben bile bunlari yapabilmissem demekki gercekten yapilabilinicek biseydir iciniz rahat olsun ama azim,heves,calisma sart tabiki...

sansli arkadasim bilgilerin ve tecrubelerin icin cok teskkr ederim umarim gun gelir senin seviyene bizde cikabiliriz...merak ettigim nt2 ne kadar surede almis olmam bide farkindamsin bilmiyorum sadece ben degilmisim bu okul konusunda bilgisi olmayan yani herkesin aklinin bi kosesinde acaba ve soru isaretleri varmis bu konuya cok yonelmek lazim aslinda ;)
#kocadeli#

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

eda deniz yazdı:oncelikle herkese merhaba ben yaklasik 6 aydir burdayim ve haftada ucergun uc saat olmak uzere 1 aydir okula gidiyorum ama cok zorlaniyorum kendim konusamiyorum karsimdaki kisileri anlamiyorum ve boyle olunca okuldan soguyorum sinifimdaki bazi kisiler okadarda iyi olmasada benden ilerdeler cunku kendilerini ifade edebiliyorlar bende boyle bir sey yok ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim buarada ben belediye okuluna gidiyorum sistemide okadar iyi bulmuyorum
foruma h.g oncelikle arkadasim buraya takip edersen sana cook kisi yardimci olur ve sadece ders olarak degil aklina takilan her konuda yardim isteyebiliyorsun..okula gelince ben yeni baslayacam sen kadar bile gitmedim daha 1 gun oldu bende ayni durumdayim hatta konusamayinca pc basina geciyorum aciyorum google yaziyorum turkce ceviriyorum hollandaca ole anlasiyorum ama cekinmiyorum korkmuyorum ve inaniyorum ki basaracam Allahin izniyle kismi annesinin karninda ogrenmedi yaa tabi azimli olmakta sart hayirlisi arkadasim sana tavsiye vermek isterdim ama benden daha tecruben vardir bu konuda tek tavsiyem olursa bu foruma arada olsada bi goz at ;)
#kocadeli#

nederlands
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul karaman
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen nederlands »

Eda deniz kardesim hos geldin, Hollanda kanallarindan Ned3 de sabahtan itibaren cocuk programlati basliyor, sesame straat ve digerleri oldukca yararli, cocuklar icin oldugu icin basit kelimelerle cumle kuruyorlar, mesela zandkasteel, koekeloere filan İnan hollandaca gelistirmen icin coook faydali, ben gordum. Birde burda zinnen herhaal alistirmalari var, bu alistirmalari gec bilgisayarin basina hergun rn az yarim saat calis inan 1 ay sonra bakicaksinki karsindakinin soyledigi cumlede cogu kelimeyi kacirmiyorsun ve anliyorsun. Cumle hatta zit anlamlilarin calismalari bile sana kulak alistirmasi yapiyor.. Bunu yap ve 1 ay sonra gelismeni gor.

eda deniz
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: antalya
Yabanci_Ulke: Hollanda Den Haag

Mesaj gönderen eda deniz »

yardimlariniz icin hepinize cok tesekkur ederim ben bu dili ogrenmeyi cok istiyorum onun icinde dedigin gibi o hollanda kanalini izliyorum ve digerlerinide kelime dagarcigim az oldugu icin kelimeler ogreniyorum bana bunun faydasinin olacagini dusunuyorum benim kendimde gordugum sorunum karsimdaki kisinin soylediklerini anlamama konusmaya gelincede kotude olsa bir takim seyler soyleyebiliyorum ama onuda cok cekingen bir yapiya sahip oldugum icin yapamiyorum tavsiyelerinize uyacagim tekrar tesekkurler

nederlands
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul karaman
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen nederlands »

eda arkadasim, kendinle her zaman gurur duy. Ve karsindaki ile konusurken inadina gozunun icine bak konus,, dogru yanlis veya eksik bundan cekinme,, Su Hollandali kucucuk sevimli veletlere bayiliyorum, 4 yasindaki bile sana yorum yapip cekinmeden istegini soyluyor, ozguvenleri tam.. Yanlis olan bir seye karsisindaki buyugude olsa kadin yada erkek " mag niet, ... deyip nedeninide soyluyorlar" Kucucuk pitirlar kendi haklarini oyle bir guzel savunuyorki,,, buda bana ders olsun derim hep kendime. Bazen bizim cocuklar saygidan okulda konusmamazlik yapiyorlar buyugune karsi,, ama burda bu degerli degil, konus,dogru yada yanlis fikrini beyan et derim hep bende onlara,,,

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

kocadeli yazdı:
sansli arkadasim bilgilerin ve tecrubelerin icin cok teskkr ederim umarim gun gelir senin seviyene bizde cikabiliriz...merak ettigim nt2 ne kadar surede almis olmam bide farkindamsin bilmiyorum sadece ben degilmisim bu okul konusunda bilgisi olmayan yani herkesin aklinin bi kosesinde acaba ve soru isaretleri varmis bu konuya cok yonelmek lazim aslinda ;)
rica ederim arkdsm yardimci olabiliyosam ne mutlu bana...tabiki geleceksiniz bu seviyeye cunku bende oyle cok yuksek seviyelerde degilim...hocalar etrafdakiler konusmami dinleyenler nekadar iyi oldugumuda soyleseler aslinda cok yetersizim bence hirsim azmim hevesim bundandir...aslinda cok cekingenim,utangacim,yabanci ortamlarda biri soru sormasa asla konusamam,,,ama is basa dusupte eger o istedigim seyi benden baska kimse yapmicaksa benim icin ozaman ya bismillah deyip daliyorum ortama ya tum batirririm diyorum yada kurtaririrm diyorum..simdiye kadar batirdigim olmadi bisekilde durumu hep kurtardim ama yinede dilimi tabiki yetersiz buluyorum...inburgeringsexameni yani inburgeringsdiplomani 3.5 yil icinde almak zorundasin ama inan 3 ay icinde alan bi arkdsm bile var...hic zor deil inburgering bence,,,(gerci bilmedigim zamanlar cok zor geliyodu ama) simdi ogunler gecti ogrendim bitti ya cok kolay diyorum ama ogreniliyo yani zor deil...sorular soruldukca cvplar veriliyo arkdsm okul konusunda genelde yogunluk vize konusu hakkinda...herkes bisekilde buraya geldiginde okul isini hallediyo oyuzden pek sorulmuyo ama bu konudada bilgiler,tecrubeler var sitemizde...
hollandadayim(2008-5)

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön