IMKB- Hisse Senetleri-Turkiye Borsasi

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
lener1903
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Istanbul
Yabanci_Ulke: Antwerpen

IMKB- Hisse Senetleri-Turkiye Borsasi

Mesaj gönderen lener1903 »

Merhaba arkadaslar, ben birikimleri bankada tutup, faiz almak yerine, Turkiye borsasindan hisse senedi almak istiyorum. Belcika'dan ya da Hollanda'dan bir araci kurum vasitasiyla bunu gerceklestirebilir miyim?

Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaslar goruslerini paylasirlarsa, cok makbule gecer. Tesekkurler.

nederlands
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul karaman
Yabanci_Ulke: hollanda

Re: IMKB- Hisse Senetleri-Turkiye Borsasi

Mesaj gönderen nederlands »

Arkadasim turl borsasina kendin girmenin en kolay yolu turkiyedeki bir bankada hesabin vede ayni zamanda internet bankaciligi abonen olucak, online imkb alis ve satisi yapabilirsin , ama borsada kaybetmekte risk, kazanmakta risk. Aman dikkat!

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

Banka faiz vermiyor ki :) Verse haram mi , helal mi dusunur insan .

Benim esim Hollanda da yasiyor iken , 5 yil surekli birikim hesabina para aktarmis .
Maasinin bir bolumunu otomatik banka hesaba cekiyormus..
Bende yeni ogrendim bu paranin varligini . Issiz gucsuz kaldim,kimim kimsemde yok ,ne yer ne icerim
diye aglaniyordum gecenlerde , dayanamadi o zaman anlatti :)
Gelecek icin , ev falan alirsak kullaniriz diye sakliyordum ama al dedi :)
Merak ettim ne faizi veriyorlarda yillardir duruyo diye aradik bankayi ..Banka diyor ki
2039 yilina kadar paranizi burada tutacaginizi temin ederseniz % 3 faiz veririz zira bu hesaptaki parayida 6 ay sonra cekebilirsiniz , tam 5 yil dolmadan da cekemessiniz .
2039 yilina kadar % 3 veriyorlar..Ise bak .

Bende sunu merak ediyorum ; Burdan Turkiyeye parayi nasil goturebiliriz .Diyelim ki bu arkadas parasi ile memlekette ev alcak , parayi nasil goturcek , cunku 10.000 eurodan sonra goturemiyorsun yada cok vergi veriyorsun heralde ..Bunun yolu nedir ? Parayi bulursak TOKI 'ye falan girelim hic olmassa .Ayda 200 euroya ev satiyorlar . Buralarin suyu cikmadan isi garantiye almak lazim .

lener1903
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Istanbul
Yabanci_Ulke: Antwerpen

Mesaj gönderen lener1903 »

nederlands yazdı:Arkadasim turl borsasina kendin girmenin en kolay yolu turkiyedeki bir bankada hesabin vede ayni zamanda internet bankaciligi abonen olucak, online imkb alis ve satisi yapabilirsin , ama borsada kaybetmekte risk, kazanmakta risk. Aman dikkat!
Zaten Turk bankalariyla bu dediklerini yapabiliyorum. Ancak bu dediklerini yapmak icin her ay gelirimi Turkiye'ye havale etmem gerek. Bu isin uzun, zahmetli ve maliyetli olan yolu.

Ornegin Turkiye'de herhangi bir araci kurum ya da bankadan Belcika Borsasindan bir hisse senedine para yatirabilir ve islem yapabilirsin. Amcamdan ogrendigime gore bunu Almanya'dan da yapmak mumkunmus.

O halde, eminim ki Belcika'dan da aynisi yapilabiliyordur. Yani soyle dusunun; maasim her ay oldugu gibi Belcika'da Fortis'e yatacak ve ben Fortis uzerinden hic bir havale yapmadan Turkiye borsasindan bir hisse senedi alabilecegim.

Yarin bankaya gidip, bu konuyu detaylica sormayi dusunuyorum. Bakalim ne diyecekler. Saygilar

nederlands
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul karaman
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen nederlands »

nevilen kardes para banka araciligi ile gonderirsen dedigin gibi komisyon aliyor , birde elden goturme varki , araba ile turkiyeye giderken yanina aliyorsun, stresimi , calinacak diye korkusumu desem ama biraz cesaretliysen de james bond gibi turkiyeye ulastirirsin :)

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön