tecrube ve gozlemlerim... ( hollandadayim)
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
- ecrinn
- NT1
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: hollanda den haag
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Re: tecrube ve gozlemlerim... ( hollandadayim)
aradan siyrilmaktan kastim kilo anlaminda deildi ama kendinle barisik olmana sevindim acikcasi arkdsm senin adina...aradan siyrilin derken onlar baskalarini ararken siz aranacakmiyim acaba tedirginligini belli etmeden slm verip valizini itekleyerek kapiya dogru emin adimlarla yurumek...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
- ecrinn
- NT1
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: hollanda den haag
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: konya
- Yabanci_Ulke: hollanda-ede
kiloya bakılacak olursa benimde bu cüsseyle kacarim yok:))
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: kayseri
- Yabanci_Ulke: holland
esyalarinizi aldiktan sonra ilk cikan siz olmayin bakin 10 dk sonra sakinliyo polis bile kalmiyo sanslinin dedigi gibi rahat olun
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers
) bende 4 kez giris cikis yaptim ilk ciktigim yada son ciktigim zamanlarda oldu. cikista polisler sizin tipinizden daha cok valizlerinizle ilgileniyorlar( tipiniz ve hal ve hareketleriniz pasaport kontrolu yapan polisin ilgi alaninda:) oluyor ) daha dogrusu eger ilgililerse siz valizinizi almadan o ilgi basliyor:) yani valizler size ulasmadan taramadan geciyor orada suphelendikleri birsey bulurlarsa ozaman o valizi takip ediyorlar ve siz valizi elinize aldiginizda buyrunnnn sizide biz alalim diyorlar actiriyorlar valizi:)
sansli arkadasin dedigi gibi size dusen gorev tedirgin tedirgin etrafa bakmayin kendinizden emin bir durus sergileyin gayet rahat takilin, biliyorum yeni gelen arkadaslar icin biraz zor ama belli etmemeye calisin yani hic yoktan polisi killandirmayin
ben bi keresinde boza getirdim valizde dedim actirmazlarsa iyi. birde boza yani hic bilmedikleri bisi gelde anlat anlatablirsen ama cok sukur oda gecti. he birde erik eksisi ve elma eksisi vardi marketten aldigim sonra tarhana ve aklima gelmeyen bi cok sey.
sahte canta olayindan emin degilim yani simdi oyle cantalar varki polis nerden anliycak sahte olup olmadigini oda ayri bi uzmanlik ister ama ben yinede bi keresinde cantamin markasini ice gelcek sekilde taktim noluurrr nolmazz diye
bu arada belcikada oturuyorum ama tum giris cikislarim amsterdam havaalanindan yaptim.
sadece son geldigimde suphelendikleri bir durum olduki ucaktan indikten sonra havaalanina ayak basmadan ucagin korugunde herkese kimlik kontrolu yaptilar. benimki belcika kimligiydi polis kimlik sahtemi gercekmi diye garip garip sekilde kimligime bakti birde ufak bi aletle fln bakti oyle. hollanca biliyon mu dedi hyr dedim fransizca dedi hyr dedim ing dedi biraz biliyom ama baktim biliyom desem cok soru sorcak hyr dedim
yanimda surekli evlilik cuzdanini ve esimin hollanda pasaport fotokopisini bulundururum ki aksilik oldugunda nolur nolmaz bana mudehale edemesinler diye, ellerimde cok dolu oldugu icin kagitlarin arasindan da fotokopiyi o an bulamadim aksilik olcakya nese inceledi inceledi sonunda birakti beni sonra ben bi masa buldum evraklari toplamak icin yanima bi turk geldi valizleri nerden alcaz yolu bilmiyorum diye. bende benimle gel bende gidicem simdi dedim nese vardik pasaport kontrolune ben gectim sira adama geldiginde adam pasaportunu vermesiyle beraber baska yerden bi polis geldi ve adami aldi goturdu. bende beklemedim daha fazla benimde basim belaya gormesin diye nolur olmaz dimi . hic bisi anlamadim ya aradiklari kisi oydu yada ilk gelenleri sorguladiklari klasik rutin bi kontroldu bilemiycem artik.
ben tr ye giderken de binis icin beklerken inen yolculardan birini aldilar 1 turk 1 yabanci polis vardi islemlerini yaptiler ve ayni ucakla yani bizim ucagin en arkasina oturtup geri yolladilar.
sansli arkadasin dedigi gibi size dusen gorev tedirgin tedirgin etrafa bakmayin kendinizden emin bir durus sergileyin gayet rahat takilin, biliyorum yeni gelen arkadaslar icin biraz zor ama belli etmemeye calisin yani hic yoktan polisi killandirmayin
ben bi keresinde boza getirdim valizde dedim actirmazlarsa iyi. birde boza yani hic bilmedikleri bisi gelde anlat anlatablirsen ama cok sukur oda gecti. he birde erik eksisi ve elma eksisi vardi marketten aldigim sonra tarhana ve aklima gelmeyen bi cok sey.
sahte canta olayindan emin degilim yani simdi oyle cantalar varki polis nerden anliycak sahte olup olmadigini oda ayri bi uzmanlik ister ama ben yinede bi keresinde cantamin markasini ice gelcek sekilde taktim noluurrr nolmazz diye
bu arada belcikada oturuyorum ama tum giris cikislarim amsterdam havaalanindan yaptim.
sadece son geldigimde suphelendikleri bir durum olduki ucaktan indikten sonra havaalanina ayak basmadan ucagin korugunde herkese kimlik kontrolu yaptilar. benimki belcika kimligiydi polis kimlik sahtemi gercekmi diye garip garip sekilde kimligime bakti birde ufak bi aletle fln bakti oyle. hollanca biliyon mu dedi hyr dedim fransizca dedi hyr dedim ing dedi biraz biliyom ama baktim biliyom desem cok soru sorcak hyr dedim
yanimda surekli evlilik cuzdanini ve esimin hollanda pasaport fotokopisini bulundururum ki aksilik oldugunda nolur nolmaz bana mudehale edemesinler diye, ellerimde cok dolu oldugu icin kagitlarin arasindan da fotokopiyi o an bulamadim aksilik olcakya nese inceledi inceledi sonunda birakti beni sonra ben bi masa buldum evraklari toplamak icin yanima bi turk geldi valizleri nerden alcaz yolu bilmiyorum diye. bende benimle gel bende gidicem simdi dedim nese vardik pasaport kontrolune ben gectim sira adama geldiginde adam pasaportunu vermesiyle beraber baska yerden bi polis geldi ve adami aldi goturdu. bende beklemedim daha fazla benimde basim belaya gormesin diye nolur olmaz dimi . hic bisi anlamadim ya aradiklari kisi oydu yada ilk gelenleri sorguladiklari klasik rutin bi kontroldu bilemiycem artik.
ben tr ye giderken de binis icin beklerken inen yolculardan birini aldilar 1 turk 1 yabanci polis vardi islemlerini yaptiler ve ayni ucakla yani bizim ucagin en arkasina oturtup geri yolladilar.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers
arkadasim ilk cikan siz olmayin demissin de sadece sizin ucaginiz inmiyor ki 20 tane bant var hele ki oglen gelmissen hangi birini bekliycen yani polis hangi 10 dk kontrol etcek senin dedigine gore ben aksam 11 yada gece 1 de geldigimde oldu ama polis hep ordaydi. yani dedigini yanlis anlamadiysam oyle bi mantik bana ters geldi.izmir38 yazdı:esyalarinizi aldiktan sonra ilk cikan siz olmayin bakin 10 dk sonra sakinliyo polis bile kalmiyo sanslinin dedigi gibi rahat olun
bi keresinde de valizimi aldim cikiyorum cikarken kapi bi ottu datttt diyee sonra kapandi kapi polis dur dedi bana bende bekliyom niye durdurdu ki diye dusunurken meger kapi o an bozulmus mu bi sikisma mi olmus neyse artik anlamadim sonra bi kac saniye sonra kapi yeniden acildi gec dedi
2009 Ocak :Basvuru
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul karaman
- Yabanci_Ulke: hollanda
Arkadaslar tipinize bakiyorlar bu kesin , ona gore incelenme sansiniz artiyorda biz coluk cocuk bir yanda , bebek arabasi bir yanda ,,topu topu 2 valizle arandik komik cunku, normal bir aile profili,, icinde kesin yiyecek ariyorlardi ama elbiseden baska biseyde yoktu. Arkadasin elbise markalarina bakmak , orjinalmi sahtemi diye incelemek ,,benim tabirimle,, giciklik,,
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: İZMİR
- Yabanci_Ulke: HOLLANDA
ya ucaktan indim;yurudum yurudum herkesle beraber yoksa kaybolurum dusuncesi vardi bende.bavullarimi alacagim noktaya yaknlastigimda herkes polis noktasinda siraya gecmisti bende herkes gibi siraya gectim polis bir kadin vardi hllandaca bilip bilmedigimi sordu bilmiyorum dedim.ingilizce sordu bilmiyorum dedim mvv dedim ok dedi,pasaportumu onayladi gonderdi hic baska konusmadik..ardindan valizlerimin gelecegi bolume gectim.valizlerim geldi aldim ve tkir ikir kaidan cikp gttim havaalanindan.ne kimse bisey sordu ne deherhangi bir arama yaptilar sasirdim kaldim nasil is bole bu??polis bile yoktu cikista.keske yiycek getirseydim diye sonra pisman oldum valla.sadece icki getirmistim ))
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul karaman
- Yabanci_Ulke: hollanda
kardes burdada bir icki kitligi varki sorma turkiye den insan baklava , lokum, cezerye filan getirirde makbule gecerPisPire yazdı:ya ucaktan indim;yurudum yurudum herkesle beraber yoksa kaybolurum dusuncesi vardi bende.bavullarimi alacagim noktaya yaknlastigimda herkes polis noktasinda siraya gecmisti bende herkes gibi siraya gectim polis bir kadin vardi hllandaca bilip bilmedigimi sordu bilmiyorum dedim.ingilizce sordu bilmiyorum dedim mvv dedim ok dedi,pasaportumu onayladi gonderdi hic baska konusmadik..ardindan valizlerimin gelecegi bolume gectim.valizlerim geldi aldim ve tkir ikir kaidan cikp gttim havaalanindan.ne kimse bisey sordu ne deherhangi bir arama yaptilar sasirdim kaldim nasil is bole bu??polis bile yoktu cikista.keske yiycek getirseydim diye sonra pisman oldum valla.sadece icki getirmistim ))