Belcika oturum Asamalari

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
volcan
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: izmir
Yabanci_Ulke: Belçika

Belcika oturum Asamalari

Mesaj gönderen volcan »

Arkadaslar vizem yaklasim iki ay on gun icersinde cikti.daha sonrasin da bir hafta sonra belcika Sank vith sehrine geldim......Polis kontrolunde polis neden geldimi sordu bende ingilizce olarak aile birlesimi icin geldigimi soyleyerek evlilik cuzdanimi gosterdim sonrasinda tamam diyip gectim..buradaki belediyeye geldikten 3 gun sonra kaydimi yaptim.kaydimimi yaparken sadece pasapoort , formul a ve formul b gosterdim sanirsam evlilik cuzdaninin da fotokopisini aldi ha birde unutmadan ehliyetinde fotokopisini aldi.daha sonra da iki ay sonra eve polis kontrole geldi belediyedeki kadin bir hafta icinde polisin gelicegini soylese de araya yilbasinin girmesi polisin gec gelicegini sinyallarini zaten vermisti.iki ay sonra polis kontrolnde sabah 9 gibi polis elinde kagitlarla geldi pasaportuma ve kimligime baktiktan sonra 3 kagit da birseyler doldurdu ve imzaladim hersesin iyi oldugunu sorun olmadini soyledi ve bir ile 3 hafta arasinda belcikadan bir zarfin gelicegini o zarfla belediyeye tekrar gitmem gerektigini soyledi ó zarf geldikten sonra belediyeye 4 fotograf 15 euro parayla birlikte tekrr gittim son olarak orada da 3 taneye yakin form doldurdum formun birisi 5 yillik oturum kagidim di.hersey hal olduktan sonra eve yine bir kagidin gelicegini soyledi kadin,o kagitla birlikte tekrar belediyeye gidip oturum kartimi alicam...simdilik son zarfi bekliyorum bir iki hafta icinde oda gelir sanirsam...oturum geldikten sonra yine paylasicam arkadaslar.....tum vize bekleyenlerin vizesinin gelmesi dilegiyle hoscakalin :geek: :geek:

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: Blcika oturum Asamalari

Mesaj gönderen sansli »

asamalari sirasiyla acik ve net yazmissin tesekkurler arkdsm diger belcika yolcusu arkdslarimiza guzel isik tutacak bu verdigin bilgiler...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

ocy
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: ISTANBUL
Yabanci_Ulke: belcika

Mesaj gönderen ocy »

volcan yazdı:Arkadaslar vizem yaklasim iki ay on gun icersinde cikti.daha sonrasin da bir hafta sonra belcika Sank vith sehrine geldim......Polis kontrolunde polis neden geldimi sordu bende ingilizce olarak aile birlesimi icin geldigimi soyleyerek evlilik cuzdanimi gosterdim sonrasinda tamam diyip gectim..buradaki belediyeye geldikten 3 gun sonra kaydimi yaptim.kaydimimi yaparken sadece pasapoort , formul a ve formul b gosterdim sanirsam evlilik cuzdaninin da fotokopisini aldi ha birde unutmadan ehliyetinde fotokopisini aldi.daha sonra da iki ay sonra eve polis kontrole geldi belediyedeki kadin bir hafta icinde polisin gelicegini soylese de araya yilbasinin girmesi polisin gec gelicegini sinyallarini zaten vermisti.iki ay sonra polis kontrolnde sabah 9 gibi polis elinde kagitlarla geldi pasaportuma ve kimligime baktiktan sonra 3 kagit da birseyler doldurdu ve imzaladim hersesin iyi oldugunu sorun olmadini soyledi ve bir ile 3 hafta arasinda belcikadan bir zarfin gelicegini o zarfla belediyeye tekrar gitmem gerektigini soyledi ó zarf geldikten sonra belediyeye 4 fotograf 15 euro parayla birlikte tekrr gittim son olarak orada da 3 taneye yakin form doldurdum formun birisi 5 yillik oturum kagidim di.hersey hal olduktan sonra eve yine bir kagidin gelicegini soyledi kadin,o kagitla birlikte tekrar belediyeye gidip oturum kartimi alicam...simdilik son zarfi bekliyorum bir iki hafta icinde oda gelir sanirsam...oturum geldikten sonra yine paylasicam arkadaslar.....tum vize bekleyenlerin vizesinin gelmesi dilegiyle hoscakalin :geek: :geek:
volcan merhaba
ben simdi anvers belediyesinden geldim
esimin buraya geldiginde ilk olarak bana verdikleri 2 sayfalik bir formu doldurup centraal loket( central city office) e yollamamiz ve daha sonra ordan gelicek kagitlari beklememiz gerektigini soyledi?sen boyle bir islem yaptinmi yoksa direk esinin kayitli oldugu belediyeyemi gittin?

Kullanıcı avatarı
Bluue
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: Turkiye-Manisa-Izmir
Yabanci_Ulke: Belcika-Antwerpen simdi NL- Amstelveen

Mesaj gönderen Bluue »

@ocy arkadasim..evet bu kagitlari gondermen gerekiyor.. islemlerin baslamasi icin cok onemli bu...
Valla ben buraya ekim ayinda geldim.. bende Anvers'teyim...
ben gelmeden once esim zaten internet uzerinden basvurusunu yaptirmisti.. agustos ayinda basvuru yapti ve bizi mulakat icin 25 ocak tarih li mulakat belgesi yolladilar.. Bu Anvers belediyesinde hersey cok yavas ilerliyo ben halen 5 aylik oturumumu bile alamadim.. Esime 5 aylik oturum verdiler ve polis kontrolu geldi onun icin simdi birde benim icin gelecekmis bizde onu bekliyoruz ve benim icin gelen polis kontrolunden sonra benimde 5 aylik oturumumu vereceklerini soylediler...

Bide sunu soyleyeyeyim bizim bu kadar beklememizin en buyuk nedenlerden birisi de belediyeye kendimizi kayit ettirmemek... Unutmayin central lokete girisiniz yapildiktan sonra mutlaka belediyeye esinizle birlikte gidin ve belediyeyeyede mutlaka kaydinizi yaptirin yoksa cok beklersiniz.. sizlerin bizler gibi olmamaniz icin elimden geleni yaparim.. cunku halen bekliiyoruz 5 aydan beri...
Allah bekleyen herkesin yardimcisi olsun...
20/08/2010 AileBirlesim basvuru
1/10/2010 NL'deyim > 7/10/2010 BE'deyim
15/11/2010 Mulakat tarih belgesi
25/01/2011 Esim mulakata girdi ve 5aylik oturum
12/04/2011 5 aylik oturum kartim
12/09/2011 Mutlu son!!! 5 yillik oturumum elimde

volcan
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen volcan »

ocy yazdı:
volcan yazdı:Arkadaslar vizem yaklasim iki ay on gun icersinde cikti.daha sonrasin da bir hafta sonra belcika Sank vith sehrine geldim......Polis kontrolunde polis neden geldimi sordu bende ingilizce olarak aile birlesimi icin geldigimi soyleyerek evlilik cuzdanimi gosterdim sonrasinda tamam diyip gectim..buradaki belediyeye geldikten 3 gun sonra kaydimi yaptim.kaydimimi yaparken sadece pasapoort , formul a ve formul b gosterdim sanirsam evlilik cuzdaninin da fotokopisini aldi ha birde unutmadan ehliyetinde fotokopisini aldi.daha sonra da iki ay sonra eve polis kontrole geldi belediyedeki kadin bir hafta icinde polisin gelicegini soylese de araya yilbasinin girmesi polisin gec gelicegini sinyallarini zaten vermisti.iki ay sonra polis kontrolnde sabah 9 gibi polis elinde kagitlarla geldi pasaportuma ve kimligime baktiktan sonra 3 kagit da birseyler doldurdu ve imzaladim hersesin iyi oldugunu sorun olmadini soyledi ve bir ile 3 hafta arasinda belcikadan bir zarfin gelicegini o zarfla belediyeye tekrar gitmem gerektigini soyledi ó zarf geldikten sonra belediyeye 4 fotograf 15 euro parayla birlikte tekrr gittim son olarak orada da 3 taneye yakin form doldurdum formun birisi 5 yillik oturum kagidim di.hersey hal olduktan sonra eve yine bir kagidin gelicegini soyledi kadin,o kagitla birlikte tekrar belediyeye gidip oturum kartimi alicam...simdilik son zarfi bekliyorum bir iki hafta icinde oda gelir sanirsam...oturum geldikten sonra yine paylasicam arkadaslar.....tum vize bekleyenlerin vizesinin gelmesi dilegiyle hoscakalin :geek: :geek:
volcan merhaba
ben simdi anvers belediyesinden geldim
esimin buraya geldiginde ilk olarak bana verdikleri 2 sayfalik bir formu doldurup centraal loket( central city office) e yollamamiz ve daha sonra ordan gelicek kagitlari beklememiz gerektigini soyledi?sen boyle bir islem yaptinmi yoksa direk esinin kayitli oldugu belediyeyemi gittin?

vlla krdesim her belediyede isler fakrli yuruyor ben geli gelmez yazimda da belirttigim gibi belediyeye gidip kaydimi yaptim sonrasin da polis gelincegini soyledi belediyedeki kadin polis geldi kontrolunu yaptiktan sonra onayladi ve tekrarinda belediyeye gittim oturum kagidimi imzaladim 5 yillik oldugunu soyledi kadin...esimin isininn olmasi ve elinde de 5 yillik oturumunun olmadi bana da 5 yillik oturum sagliyor isi geliri yeterli.1 ile 3 hafta arasinda gelir dedi kadin bakalim bir hafta oldu

volcan
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen volcan »

5 YILLIK OTURUM KRTI?I ALDIM

not:lutfen sadece vurgu yapmak istediginiz yerde buyuk harf kullaniniz zira iletinin tamaminin buyuk harfle yazilmasi sitemiz kurallari geregince yasaktir...Anlayis gostereceginizi umar tesekkur ederiz...
saygilar...
sansli...

azee
Mezun-NL
Mezun-NL
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen azee »

Selamun aleykum arkadaslar uzun bir aradan sonra ilk kez girebildim oncelikle ufoss abi ve sansli ablaya selamlar yardimlariniz sayesinde buralara kadar sukur gelebiledik butun islerimiz halloldu esim 5 yillik oturum kartinida aldi anca suanda biz belkikaya yerlesmeyi dusunuyoruz sizlerde biliyorsunuzki belcikanin tum haklari hollandaya nazaran cok daha iyi en basiti ehliyet bile alinmiyor burda ama orda mevcut olan ehliyetinizi degistirebiliyorsunuz! uzatmadan sormak istedigim sey suydu biz bu durumlardan dolayi belcikanin hollandaca konusan bir bolgesine yerlesmek istiyoruz en azindan dil sikintisida cekmemek icin

ben kendim hollanda vatandasiyim cocugumuzda var esiminde yeni geldi tr den 5 yillik oturumu var suanda elimizde tamamiyle belciyaka yerlesmek istesek bizden istenilen nedir daha once bu sekild yerlesmis olan arkadaslar varsada lutfen itinali ve acik bir sekilde tek tek yazmalarini rica ediyorum bizden istenilen ne olabilir ve geldigimzde belcikanin haklarindan hemen yararlanabilirmiyiz yoksa bir sure calismak gerekiyormu bilgilerinizi bekliyorum saygilarimla !

kuzey2329
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: Türkiye-Gaziantep
Yabanci_Ulke: BELçika- mons

Re: Belcika oturum Asamalari

Mesaj gönderen kuzey2329 »

azee
Mezun-NL
Mezun-NL
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen azee »

kimsenin cevap vermeye niyeti yok sanirim:)

kuzey2329
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: Türkiye-Gaziantep
Yabanci_Ulke: BELçika- mons

Mesaj gönderen kuzey2329 »

volkan ordamsın kardes....hadı bır cevap yaz kardes...bende trde evlencem esım belcıkalı orda hemsıre bu yaza kısmetse trde evlencez ve orda ysamak ıstıyoruz..vıze basvurusunda bana yardım et ne yapmalıyım ne hazrlamalıyım burda ben..esım ordan ne hazırlamalı..lutfen yardımm

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön