..Seviyemi Yukseltmek Icin Kitap Ariyorum..Lutfen Yardim..

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ..Kastamonu..
Yabanci_Ulke: ...Hollanda / Lemmer..

..Seviyemi Yukseltmek Icin Kitap Ariyorum..Lutfen Yardim..

Mesaj gönderen kocadeli »

Merhaba arkadaslar yaklasik olarak 1.5 aydan beri okula gidiyorum Allaha sukurler olsun birseyler ogrenmeye basladim ama benim gittigim kurs belediyenin bize sunmus oldugu kurs oldugu icin materyaller tam yeterli degil gibi goruyorum ve sistemin nasil ilerledigine inanamiyorum cunku disiplin denilen bisi yok bu sizlerin kursanda da bolemi bilmiyorum benim gittigim kursta disiplinden eser yok..bir diger anlamadigim ben sonradan geldim kursa ama benim seviyemde kisiler olmadigi icin o kadar zorlandim ki anlatamam halada zorlaniyorum bu insanlar hic dusunmuyorlar mi ayni seviyede insanlari bir arada tutalim dige anlamis degilim bir diger mevzu ise hocamiz bole fotokopi les dagitiyor .1.2.3.4.5 aldik siradan gidiyorduk hoca 15.lesden 19 atladi oradan 32.lese gectik aradaki fotokopiler yok oldu gitti sanki !!!ama herseye ragmen asla pes etmis degilim..

ve sizlerden istedgim tecrubeli arkadaslarim bana ogrenebilecegim tavsiye edeceginiz kitaplari sizlerden bekliyorum ben birtane buldum bilgisi olan varsa yazarsa bana cok mutlu olurum Allaha emanet olun...

http://www.etnicom.nl/14.html
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: ..Seviyemi Yukseltmek Icin Kitap Ariyorum..Lutfen Yardim..

Mesaj gönderen sansli »

slm arkdsm o arada kaybolan fotokopiler sizin icin olmadigindan dagitilmamis olabilir,,,bende inburgeringsdeyken bazi derslerimiz vardi handel,teknik,ve zorg diye herkesin bi bolumu vardi mesela benimki handel kategorisine giriyodu oyuzden zorg ve teknik bolumlerini yapmamistim,,,diger arkdslarimda oyle yapmislardi...seviye konusuna gelince seni iyi bulduklarindan yuksek gruba vermis olabilirler ilk zamanlar dezavantaj olarak gorunsede azim eder hirsla calisirsan zamanla avantaja dondurup kisa zamanda inburgeringscursusu bitirip ileriye bakabilmen avantajina dondurucektir isi...kitaplara gelince kutuphaneye uye isen,,,orada guzel kitaplar ve cd ler var inburgerings seviyesinde ve daha ileri seviyelerdekiler icin...gidip satin almana gerek yok simdilik,,,oralardan alip inceleyebilirsin..
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

sansli yazdı:slm arkdsm o arada kaybolan fotokopiler sizin icin olmadigindan dagitilmamis olabilir,,,bende inburgeringsdeyken bazi derslerimiz vardi handel,teknik,ve zorg diye herkesin bi bolumu vardi mesela benimki handel kategorisine giriyodu oyuzden zorg ve teknik bolumlerini yapmamistim,,,diger arkdslarimda oyle yapmislardi...seviye konusuna gelince seni iyi bulduklarindan yuksek gruba vermis olabilirler ilk zamanlar dezavantaj olarak gorunsede azim eder hirsla calisirsan zamanla avantaja dondurup kisa zamanda inburgeringscursusu bitirip ileriye bakabilmen avantajina dondurucektir isi...kitaplara gelince kutuphaneye uye isen,,,orada guzel kitaplar ve cd ler var inburgerings seviyesinde ve daha ileri seviyelerdekiler icin...gidip satin almana gerek yok simdilik,,,oralardan alip inceleyebilirsin..

sansli arkadasim bilgilerin icin teskkr ederim azmimden bisi kaybetmis degilim sadece bazen neden daha disiplinli duzenli olmadigi konusunda sorun yasiyorum benim oraya yazmis oldugum kitap arkadasim turkce hollandaca cd gramer vs.. ozellikleri var kutuphaneye uye degilim kutuphanede turkce litariture uygun kitap olacagini sanmiyorum ama nt2 icin varsa gercekten bi bakmam gerekli sanirim...
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

senin ordaki kutuphanede varmidir bilmiyorum (kucuk biyer dedigin icin diyorum) ama bi kitap var etnicom un her duzeyde hollandaca dilbilgisi diye kirmizi bi kitap ben cok begendim,,,turkce ve hollandaca,cumle alistirmalari var,kelime siralamalari,fiiller,fln dilbilgisi gramerle ilgili...nt2 icinde bir yigin cd kitap ve materyeller bulabilirsin kutuphanede,,,buralardaki okullarda soyle bir uygulama var eger inburgerigscursus yani okula gidiyosan okuldan aldigin kucuk bi formulu doldurup hocana imzalattigin takdirde 1 yillik ucretsiz kutuphaneye uye olabiliyorsun,,,yada her sehrin kendine has kartlari oluyo mesela denhaaginki ooivaarspas,rotterdaminki rotterdampas sanirim tam bilmiyorum adini,,,bunlarla her sene ucretsiz uyelik tazeleyebiliyosun kutuphanede ve daha bicok yerde %50 gibi hatri sayilir indirimler alabiliyosun sizin ordada varsa kullanmani tavsiye ederim,,,yillik 20 euro gibi bisey kutuphane uyeligi ama hakkin varsa ucretsiz uyelik icin neden kullanmayasinki?...bide su var okadar cok kitap varki inburgeringsle ilgili nt2 ile ilgili gramatica dilbilgisiyle ilgili hangi birini satin alip eve getireceksin...kutuphaneden odunc alip 3 hafta kullanabilir isin bitmediyse internetten gunun hemen hemen her saatinde kitabini bir 3 hafta daha uzatabilir kullanmaya devam edebilirsin...
hollandadayim(2008-5)

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

arkadasim solediklerin cok mantikli cuma gun allah nasip ederse kutuphaneye gidecem orada bi kitaplara bakmak istiyorum etnicom da bende bir kitap bulmustum http://www.etnicom.nl/14.html bu kitapta guzel gibi duruyor seviyemi ilerletebilcek gibi gozukuyor bide sansli arkadasim calismami ne yonde devam edersem bana faydali olur ?
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

kocadeli yazdı:arkadasim solediklerin cok mantikli cuma gun allah nasip ederse kutuphaneye gidecem orada bi kitaplara bakmak istiyorum etnicom da bende bir kitap bulmustum http://www.etnicom.nl/14.html bu kitapta guzel gibi duruyor seviyemi ilerletebilcek gibi gozukuyor bide sansli arkadasim calismami ne yonde devam edersem bana faydali olur ?

evet bi bak bakalim isine yaricak kitaplar bulacaksindir eminim...etnicom kitaplarinin iyi oldugunu bende duymustum benim sozlugum ve grammatica kitabimda ettnicom dolayisiyla...nasil calisayim dersen ben herzaman sitede soran arkdslarimiza bunu tavsiye ettim kesinlikle yazarak calismayi tavsiye ediyorum,,,hem gorsel hem kapasite gelisiyo yazdiginiz kelimeyi baska biyerde gordugunuzde daha kolay hatirlayabiliyo insan,,,hemde yazma becerisi bastan beri gelismeye basliyo ve ilerliyo cunku inburgeringscursus gozacip kapayincaya kadar geciyo ve esas hollandaca (eger ilerlemek istersen) yani b1 (niveau 3) de yazi cok onemli grammatical hata yapmamak onemli...inburgeringscursus ile niveau 3-4 arasinda cok cok fark var bence oyuzden simdiden yazimizi gelistirmek cok yararli olur diye dusunuyorum...onun disinda ad gazetesine goz atmani tavsiye ederim genel kelimelerle anlatiliyo haberler ve okudukca insan anliyo ve anladikca okuyasi geliyo bunu hollandalilarda tavsiye ediyolar...
hollandadayim(2008-5)

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön