Hatice Kardesim ;
Soruna cevap vermeden once sunu sana hatirlatmak istiyorum ,
Eger sen Belcika'ya bir sekilde gelebilirsen,esin direk Belcikaya gelip ev tutabilir ve sende yazilirsin.Ve burada yasayabilirsin.Yaklasik 1 yildan sonrada Hollandaya sikintisiz gecebilirsin.
Hollandaya gelemeyenler bu yolu cok kullaniyor.Ben son birkac ayda Uyum ve Dil Kurslarina katildim,bu yolu kullanan cok arkadasim var.Hepsinde yol ayni,esler Belcikaya yada Hollandaya birsekilde turist olarak gelmis,diger esler Belcikaya yerlesip oturumunu basvurmus ve boyle devam ediyor..
Yani biraz ugrasinin sonucu oturumu aliyorlar..
Hatta bu aralar forumda yazan bir arkadasta var.Hollandaya turist vizesi ile gitmis,esi ile birlikte direk Belcikaya gelmisler ve birlikte oturuma basvurmuslar..Eside kendiside 5 aylik oturum sahibi,5 yillik icin bekliyorlar.
Yani bu konu benimde basimdan gecti biliyorsun,cok sorun yasadim onun icin tecrube sahibi oldum ki,bende Belcika yolunu kullandim..Benimki resmi bir Aile Birlesimi vizesi idi fakat ben burada,buradaki insanlari gorunce Turist vizesi ile Aile Birlesimi vizesi arasinda hic bir fark goremedim (Bu fark Hollandada var,fakat Belcikada yok).
Bunun icin Hollandali biri ile evli ve 4 kez red almis bir vatandas'a Belcikanin Vize verecegini dusunmuyorum.Fakat vermezler diye bir kural sartta yok tabi,ya nasip ya kismet..
Dilerim basvurunda vizeni alirsin.Bu iletiyi yazmadan once karamsar bir durum yaratirmi ki diye cekindim fakat insallah burada birbirimizin iyiligi ve yardimlasma amaci ile bulundugumuzu biliyoruzdur .
Size yeni hayatinizda mutluluklar dilerim.Allah bu cileyi tekrar yasatmaz insallah.
Selam .
Belçikaya turist olarak gidebilirmiyim?
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- NT3
- Turkiye_Sehir: Erzurum
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
- İletişim:
-
- NT3
- İletişim:
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
-
- NT3
- İletişim:
- iv22
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İzmir - Bornova
- Yabanci_Ulke: Belgique - Liège
Re: Belçikaya turist olarak gidebilirmiyim?
14 Eylül 2010 Evrakları Ankara'ya teslim ettim.
06 Ekim 2010 Pasaport UPS e Teslim Edilmistir.
07 Ekim 2010 Vizeli Pasaportum elimde.
16 Ekim 2010 Belçikadayım.
06 Ekim 2010 Pasaport UPS e Teslim Edilmistir.
07 Ekim 2010 Vizeli Pasaportum elimde.
16 Ekim 2010 Belçikadayım.