Ben böle rezillik görmedim.. Ind. sen Allah'ından bul!
Moderatörler: sansli, xmultecix
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Re: Ben böle rezillik görmedim.. Ind. sen Allah'ından bul!
serdariscan arkdsm beni kesinlikle yanlis anlamani istemem ben bu sitede (az cok yazilarimi gormussen) kimseyi kirmadim terslemedim yapmam da yapamamda bu benim kisiligimle alakali bisey,,,benim gorevim (sitemizin kurucusu geluk ablamiz ve ufoss abimizden aldigim yetkki ile) burda sorusu olan arkdslarimiza *bildigim bi konu ise* cvp vermek,uzuntusunu paylasan bi arkdsmzn uzuntusune katildigimi yada sevincli bi habere sevindigimi moral yazisiyla belirtmek,,,bu her olur olmaz seye cvp yazmak deildir bence...insanlar boyle zamanlarda hic bi yardim goremeselerde moral verilmesi iyi gelir,bende insanlari yanlis yonlendirmeden sadece nacizane fikirlerimi yaziyorum,bilmedigim konularda kesinlikle ahkam kesmem cunku en ufak bi hata insanlarin aylarca yillarca beklemesine sebep olabilir,,,ben bunu gonullu yapiyorum ufoss abimiz ve geluk ablamizda bu yetkiyi bana verdikleri surece gorevim bu sekilde devam edecek...ben 2.5 senedir hollandada yasiyorum kesinlikle simdiye kadar irkciliga rastlamadim bende hollandayi ve hollandalilari cok seviyorum en azindan disiplinli ve dursut insanlar (en azindan benim tanidiklarim boyle diyeyim) ...dedigim gibi amacim kimseyi kirmak yada tartismak deildi yanlis anlasildim sanirim sendende ozur dilerim bu konu icin...dedigim gibi hollandayi ve hollandalilari bende seviyorum ben sadece arkdsmza moral olmasi acisindan kucuk bi ornekle not dusmek istedim yetkili olarakda buna hakkim var diye dusunuyorum...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Breda-Hollanda
Ne yalan soyliyim ben biraz onyargiyla gelmistim hollandaya duyduklarim kadariyla( esim hollandali olmasina ragmen) bize ters gelen ozellikleri olabilir ama bu cok normal degil mi. benim gordugum butun hollandalilar inanilmaz saygili guleryuzlu insanlar. ve burda insana deger var ne milletten olursa olsun. burokrasi farkli bi konu malesef turkiyede de ayni.
-
- NT1
- Turkiye_Sehir:
- Yabanci_Ulke: hollanda-amsterdam
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul karaman
- Yabanci_Ulke: hollanda
Bazen kendi komplekslerimizi irkcilik olarak yorumladigimiz kesin ama olmayan taraflarida malesef var. Irkcilik bizim ulkemizde dahil ekonominin bozulmasi ile paralel zaten tum dunyada tirmanista. Bu ulkenin pasaportuna sahip olsakta kendimizi buranin misafiri olarak hissetmek hic bitmeyecek.
Kralice hakkindaki yoruma katilmiyorum , televizyon demeclerinde birlikte yasam ve saygidan bahsettigini cogu zaman duydum aksi fikri savundugunuda kesinlikle sanmiyorum. Hollanda lilar gercek anlamda kurallari olan insanlar,, bu kurallar bazen turk kulturunde ayip yada kirici karsilansada bu kurallari mantiken kimseye ters dusmez,, sadece biz turklerin duygusal zekasina ters duser,, Turkiye den, dogal guzelligi, bir tanecik dagi olmasada duzen ve isleyis olarak hollanda coook ileride.
Kralice hakkindaki yoruma katilmiyorum , televizyon demeclerinde birlikte yasam ve saygidan bahsettigini cogu zaman duydum aksi fikri savundugunuda kesinlikle sanmiyorum. Hollanda lilar gercek anlamda kurallari olan insanlar,, bu kurallar bazen turk kulturunde ayip yada kirici karsilansada bu kurallari mantiken kimseye ters dusmez,, sadece biz turklerin duygusal zekasina ters duser,, Turkiye den, dogal guzelligi, bir tanecik dagi olmasada duzen ve isleyis olarak hollanda coook ileride.
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: hollanda den haag
sabır gerek bu konularda...
-
- NT1
- Turkiye_Sehir:
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Breda-Hollanda
ama sonucta birsey bekleyip de gitmiyor muyuz'hollandada yasamak zorunda degiliz ki. eslerimiz turkiyeye gelebilirdi. sartlar burda daha iyi oldugu icin hollandayi secmiyor muyuz
-
- NT1
- Turkiye_Sehir:
- tattooman
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda
- İletişim:
10 aylik yasadiklarim ve genel izlenimlerimin olumsuz taraflariydi yazimda bahsetdigim.tabiki olumlu taraflarida var bu ulke ile ilgili ki zaten cogunuz yazmissiniz burada..aynen katiliyorum.
frisland eyaletinde yasiyorum ve benim esimde hollandali/fris.bildiginiz gibi kuzeyi hollandanin.en basit tarifiyle yabancinin pek olmadigi bir yer diyebilirim tabi hollandanin diger eyaletlerine gore..
herneyse siyaseti bende sevmem ama o siyasetin koydugu kurallar sonucunda yasadiklarimiz ortada.sozlu sinavlar, yazili sinavlar, mahkeme kararlari,magdur insanlar,aileler vs..vs..isin maddi taraflarindan,sinav ucretlerinden,kurs paralarindan ve diger ucretlerden bahsetmiyorum bile!...
10 ay sonra ilk defa ogllunu,6 ay sonra ilk defa torunun gormek isteyen bir anne bunun icin 565 km gidis 565 km gelis 1130km yol gidip vize basvurusunda bulunacak.(bknz.izmir-istnbl.) neden cunku o siyaset boyle soyluyor.hollandaliya degil bize..izmirde elcilikleri olmasina ragmen vize icin istnbl.a basvurmak zorundasin.
simdilerde yeni bir sistem ve sirket kuruyorlar.o sirket acentalar gibi calisacak elcilige gitmeye gerek kalmayacak.ingiltere gibi..tabiki ucretli..
sonuc olarak tabiki bunda Turkiyenin ve bizimde sucumuz var. bu arada Turkiye cok daha duzenli, zengin ,rahat vs..demedim.ama olmasini isterim herkesgibi..
son bir not,insanlara sadece duymak istediklerini soylerseniz tabiki hicbir sorun olmaz hatda sizi severler bile..yada sever gibi gorunurler..ama secim zamanida gider wilders abiyede oylarini verirler.(bknz.son yerel ve bolgesel secim sonuclari.)
olaylara, kompleks yapip bu adamlar bizden yuksek durumdalar onlara sirin ve iyi gorunelim seklinde degil tam tersine hakli olduklarinda hakli olmadiklarinda haksiz diyebilecek kadar kompleksiz yaklasiyor ve bakiyorum.ben onlarin kulturlerine saygi duyuyorsam ayni saygiyida onlardan bekliyorum.
niyetim kimseyi kirmak yada rencide etmek degil zaten haddim degil.yasadiklarim ve izlenimlerimin kucuk bir kismi.uzun yillardir musterilerim ve arkadaslarim sayesinde hollandaliyida ingilizide cok iyi tanirim.
saygilar..
frisland eyaletinde yasiyorum ve benim esimde hollandali/fris.bildiginiz gibi kuzeyi hollandanin.en basit tarifiyle yabancinin pek olmadigi bir yer diyebilirim tabi hollandanin diger eyaletlerine gore..
herneyse siyaseti bende sevmem ama o siyasetin koydugu kurallar sonucunda yasadiklarimiz ortada.sozlu sinavlar, yazili sinavlar, mahkeme kararlari,magdur insanlar,aileler vs..vs..isin maddi taraflarindan,sinav ucretlerinden,kurs paralarindan ve diger ucretlerden bahsetmiyorum bile!...
10 ay sonra ilk defa ogllunu,6 ay sonra ilk defa torunun gormek isteyen bir anne bunun icin 565 km gidis 565 km gelis 1130km yol gidip vize basvurusunda bulunacak.(bknz.izmir-istnbl.) neden cunku o siyaset boyle soyluyor.hollandaliya degil bize..izmirde elcilikleri olmasina ragmen vize icin istnbl.a basvurmak zorundasin.
simdilerde yeni bir sistem ve sirket kuruyorlar.o sirket acentalar gibi calisacak elcilige gitmeye gerek kalmayacak.ingiltere gibi..tabiki ucretli..
sonuc olarak tabiki bunda Turkiyenin ve bizimde sucumuz var. bu arada Turkiye cok daha duzenli, zengin ,rahat vs..demedim.ama olmasini isterim herkesgibi..
son bir not,insanlara sadece duymak istediklerini soylerseniz tabiki hicbir sorun olmaz hatda sizi severler bile..yada sever gibi gorunurler..ama secim zamanida gider wilders abiyede oylarini verirler.(bknz.son yerel ve bolgesel secim sonuclari.)
olaylara, kompleks yapip bu adamlar bizden yuksek durumdalar onlara sirin ve iyi gorunelim seklinde degil tam tersine hakli olduklarinda hakli olmadiklarinda haksiz diyebilecek kadar kompleksiz yaklasiyor ve bakiyorum.ben onlarin kulturlerine saygi duyuyorsam ayni saygiyida onlardan bekliyorum.
niyetim kimseyi kirmak yada rencide etmek degil zaten haddim degil.yasadiklarim ve izlenimlerimin kucuk bir kismi.uzun yillardir musterilerim ve arkadaslarim sayesinde hollandaliyida ingilizide cok iyi tanirim.
saygilar..