ayrılmak üzereyım ne yapmam gerekir?
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
- tattooman
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda
- İletişim:
Re: ayrılmak üzereyım ne yapmam gerekir?
yorumumu nasil yapacagimi kimseye sormam..kaldiki dikkatli okunursa kimsenin sahsina karsi herhangi ters bir durum olmadigi anlasilir.kimsenin lafina yada yorumuna bos demedim,bu tip nasihatler yada klasik laflar bu arkadasin durumu icin bos dedim!!bilgilerimi paylastim.forumlarin bir amacida budur saniyorum.
arkadas bizden nasihat istememis, bilgi istemis!olaya bu sekilde bakilirsa daha iyi anlasilir derim..
arkadas bizden nasihat istememis, bilgi istemis!olaya bu sekilde bakilirsa daha iyi anlasilir derim..
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
Kardes biz burada ''Van een familielid van een burger van de Unie '' denilen Aile Birlesimi kanunu ile buradayiz.
Yani partner yoksa oturumda yok ..
Tabi bu durum Hollanda'da cok farkli , onun icin farkli yorumlar oluyor.
Ben Helin Abla'nin yazisindan bayan oldugunu anladim,isin biraz daha kolay oluyor o zaman.
Annelik cok onemli burada.
Sana en guzel tavsiyem ; Avukata basvur.Biz ( geliri yillik 18 Bin Euro'nun altinda olanlar - Sanirim sende oylesin) Omnium Statute denilen statuye sahibiz, yani hukuk danismanligi'da dahil bircok konu bize ucretsiz.Bu hakkimizi ne yazik ki bilmiyoruz.
Herhangi bir hukuk burosuna gidip ucretsiz bilgi alabilirsin kardes.
Ben Belcika'nin neresinde yasiyorsun bilmiyorum, fakat Antwerp ise , Zuid cikistaki Adliye ana bina.Oraya gidip derdini anlatabilirsin,yardimci oluyorlar. Yada bir Inburgering Sef'i ile gorusebilirsin . ( Bu konuda bilgi istersen bana ozelden yazabilirsin, seni gerekli kisi ile gorusturebilirim , birkac tanidigim-hemsehrim var , yardimci olacaklarina inaniyorum )
Kardes, eger esin ile sorun yasiyorsan Polis'e basvurabilirsin . Esin taciz ediyorsa ( fiziki-cinsel ) , siddet kullaniyorsa,etnik sorun yaratiyorsa , kisisel haklarini kisitliyorsa .....Polis sana sahip cikiyor .
Cocuk varsa onada sahip cikiyor .Sizi mahkemeye cikartiyorlar ve ( eger cocuk Belcika oturumlu ise ) sizede oturum sagliyorlar ve OCMW denilen kurumdan maas bagliyorlar,ikametgah sagliyorlar .
Bu konulari , avukat ile gorusmen en guzeli .
Bunlari konusmak istemezdik tabi fakat hayat-kader..Herkesin basina gelebilir.
Kolay gelsin kardesim. Allah , insallah yuzunu guldursun .
Yani partner yoksa oturumda yok ..
Tabi bu durum Hollanda'da cok farkli , onun icin farkli yorumlar oluyor.
Ben Helin Abla'nin yazisindan bayan oldugunu anladim,isin biraz daha kolay oluyor o zaman.
Annelik cok onemli burada.
Sana en guzel tavsiyem ; Avukata basvur.Biz ( geliri yillik 18 Bin Euro'nun altinda olanlar - Sanirim sende oylesin) Omnium Statute denilen statuye sahibiz, yani hukuk danismanligi'da dahil bircok konu bize ucretsiz.Bu hakkimizi ne yazik ki bilmiyoruz.
Herhangi bir hukuk burosuna gidip ucretsiz bilgi alabilirsin kardes.
Ben Belcika'nin neresinde yasiyorsun bilmiyorum, fakat Antwerp ise , Zuid cikistaki Adliye ana bina.Oraya gidip derdini anlatabilirsin,yardimci oluyorlar. Yada bir Inburgering Sef'i ile gorusebilirsin . ( Bu konuda bilgi istersen bana ozelden yazabilirsin, seni gerekli kisi ile gorusturebilirim , birkac tanidigim-hemsehrim var , yardimci olacaklarina inaniyorum )
Kardes, eger esin ile sorun yasiyorsan Polis'e basvurabilirsin . Esin taciz ediyorsa ( fiziki-cinsel ) , siddet kullaniyorsa,etnik sorun yaratiyorsa , kisisel haklarini kisitliyorsa .....Polis sana sahip cikiyor .
Cocuk varsa onada sahip cikiyor .Sizi mahkemeye cikartiyorlar ve ( eger cocuk Belcika oturumlu ise ) sizede oturum sagliyorlar ve OCMW denilen kurumdan maas bagliyorlar,ikametgah sagliyorlar .
Bu konulari , avukat ile gorusmen en guzeli .
Bunlari konusmak istemezdik tabi fakat hayat-kader..Herkesin basina gelebilir.
Kolay gelsin kardesim. Allah , insallah yuzunu guldursun .
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul karaman
. Soylediklerinle tezat olmakta bir beceri, sanal dobralik yapip karsisindakinin mesajina acikca bos laf deyip daha sonrada klasik laf dolandirma polemigine girmek ayni torbaya giriyorsa , ne diyeyim burada nokta koyarim ben.tattooman yazdı:yorumumu nasil yapacagimi kimseye sormam..kaldiki dikkatli okunursa kimsenin sahsina karsi herhangi ters bir durum olmadigi anlasilir.kimsenin lafina yada yorumuna bos demedim,bu tip nasihatler yada klasik laflar bu arkadasin durumu icin bos dedim!!bilgilerimi paylastim.forumlarin bir amacida budur saniyorum.
- justitie
- Beginner
- Turkiye_Sehir: Amsterdam
- Yabanci_Ulke: Amsterdam
Mahkeme cocugu Babaya vermez bu 1 ve cocuk uzerinden oturum almasi icin iyi bir isi ve maasi olmalidir. Buraya evlenerek gelip vatandasliga gecmeden yada 3 yil oturmadan eger es Eu vatandasi ise bu, ayrildigi takdirde esin bu karari gerekli kurumu bildirdigi tarih cok onemli devlet bosanmasina bakmaz esin bildirdigi tarih goz onune alinir eger sartlara uymuyorsa sinir disi edilir. Hollanda da Turkler evlilik yoluyla gelip eger 3 yil dolmadan bosanirsa eger kontratli isi varsa kalabiliyordu o kuralda degisti artik.Belcikada daha iyi bir bilgi almak icin yabancilar avukati bulup bir gorus derim.tattooman yazdı:evet!!! kesinlikle alirsin. durumunu iyi anladigim icin sabret,evlilikte olur vs..vs.. gibi bos laflar soylemek istemiyorum.bu asamayi gectigin belli..
yalniz hollanda icin bildigim bunlar onu soylemek isterim!!(eger dedikleri gibi ''birlik"se bunlar ordada boyledir,kaldiki bu konu butun uluslar arasi antlasmalarda sabitdir)
seni hicbir sekilde gonderemezler oncelikle onu bil.durumum acil diyerek belediyeye gidip eve yazilmak istedigini,kalacak yerinin olmadigini soyleyeceksin.sana yardimci olmak zorundalar.kanun boyle..merakda edecek birsey yok sana verecekleri parayi ve diger masraflarin hepsini yada buyuk bir bolumunu eski esinden alacaklar zaten..(seni once buralara kadar getirip sonrada kapinin onune koyup cocugundan ayirmak istiyorsa az bile yapiyorlar bence! /sahsi yorumumdur kimseyi kastedmiyorum.)
diger tarafdan cocugunun uzerinden oturum kartini alabilirsin.zaten bosanma olduktan sonra uluslar arasi kanunlara gore otomatik olarak su anki kartin iptal oluyor ve cocugun varsa onun uzerine yeni kartin cikiyor..
umarim yardimci olabilmisimdir.
Allah yardimcin olsun..
Student Rechtsgeleerdheid.
Hukuk Fakultesi Ogrencisi.
Mvv vize basvulari ve takip islemleriniz uzman bir sekilde yapilir.Her turlu sorunlariniz icin ozelden yazabilirsiniz. ( Vize , Vergi , Odenek vs vs )
Hukuk Fakultesi Ogrencisi.
Mvv vize basvulari ve takip islemleriniz uzman bir sekilde yapilir.Her turlu sorunlariniz icin ozelden yazabilirsiniz. ( Vize , Vergi , Odenek vs vs )
- tattooman
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: izmir
- İletişim:
okudugunu anlamamkta bir beceri..herneyse isteyen istedigi gibi anlasin..
kalin selametle..
kalin selametle..
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul karaman
okudum,,,neyse biraz reyting yaptik ta kardese yardimci bilgiler ciktitattooman yazdı:okudugunu anlamamkta bir beceri..herneyse isteyen istedigi gibi anlasin..
kalin selametle..
-
- Mezun-NL
Kardes bu durumlari ne ilk yasyan ne de son yasayansin bunu en iyi bilenlerden ve hala yasayanlardan biri olarak su an neler gecti hayatindan tahmin edebiliyorum sana tavsiyem saten orda haniminin gozunde bitmissin seni disaridan alinmis bir futbulcu transferi olarak goruyor acikcasi verim vermeyen yaptigin her sey gozunu batar ya hic karismican her seyi ok sensin dicem 3 sene beklicen ki kanimizda boyle bir sey yok haksizligia gelemiyoruz turk milleti olarak bunu cocugun icinde yapmay deneyebilirsin vatandaslik alincacaya kadar ki bence dayanilmaz gozukuyor senin gozunde o zaman isin varsa isine devam et hic birakma cok onemli vergi odemen ucuncu olarakda bir ara gizlici 50 eu ayarla bir turk avukata git her seyi sor ogren kimseye cevrende bir sey anlatmani tavsiye etmem anatigin her sey esinin kulagini bir turlu gider sana tavsiyem kardes onun icin en iyisi boyle yap cocugunda var senide kolay gonderemez ama cocugun icin arkadasca ayrilablirsen cok iyi olur ki bende oyle yapmaya karar verdim olmassada saten hakkin var sana tavsiyem biraz sabir...