universite hakkinda bilgi
Moderatör: sansli
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: ankara
- Yabanci_Ulke: hollanda
universite hakkinda bilgi
merhabalar,ben lise mezunuyum.dil okuluna gittikten sonra,anaokul ogretmenligini okumak istiyorum hollandada.mesela 1 sene sonra dili iyice ogrendikten sonra okula yazilabilirmiyim?trden lise mezunu olarak gelmemin nekadar faydasi var?bilgi verebilirseniz sevinirim
-
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
- Yabanci_Ulke: hollanda-breda
Re: universite hakkinda bilgi
selam Melos
Turkiyede liseyi bitirdiysen burdaki diploman asagi yukari HAVO ya esit, bu diplomayla HBO (yuksek okula) gidebilirsin. ilk once diplomani cevittirmen lazim
burda anaokulu ogretmeni olmak istiyorsan,
SPW (sociaal pedagogisch medewerker) yapman lazim, ama ilk once dili ogrenikten sonra NT2 sinavina girmen gerekiyor(amac: dilini gelistirdigini bu sinavla ispatlamak). daha sonra oturdugun yere yakin bi okula kayit yapip okula baslayabilirsin. ama bu baslayacagin okul MBO(meslek okulu) oluyor. eger HBO(yuksek okul)a gitmek istersen o zamanda ilkokul ogretmenligine baslamis olursun.!
SPW yapmak icin ilk once seviye tesbit sinavina gireceksin. bolume hangi seviyeden baslaman gerektigini ogrenilir. bu bolumde 3 seviye var
spw 2
spw3
spw4
bu bolumde kendi capinda uc bolume ayrilir
1.kinderopvang
2.basisonderwijs
3.gehandecapt verzorgen
senin sececegin bolum basisonderwijs..!
bu arada NT 2 destek ve Avrupada egitim basliklari altinda okul ve bolum hakkinda bi cok bilgiyi bulabilirsin
kolay gele
Turkiyede liseyi bitirdiysen burdaki diploman asagi yukari HAVO ya esit, bu diplomayla HBO (yuksek okula) gidebilirsin. ilk once diplomani cevittirmen lazim
burda anaokulu ogretmeni olmak istiyorsan,
SPW (sociaal pedagogisch medewerker) yapman lazim, ama ilk once dili ogrenikten sonra NT2 sinavina girmen gerekiyor(amac: dilini gelistirdigini bu sinavla ispatlamak). daha sonra oturdugun yere yakin bi okula kayit yapip okula baslayabilirsin. ama bu baslayacagin okul MBO(meslek okulu) oluyor. eger HBO(yuksek okul)a gitmek istersen o zamanda ilkokul ogretmenligine baslamis olursun.!
SPW yapmak icin ilk once seviye tesbit sinavina gireceksin. bolume hangi seviyeden baslaman gerektigini ogrenilir. bu bolumde 3 seviye var
spw 2
spw3
spw4
bu bolumde kendi capinda uc bolume ayrilir
1.kinderopvang
2.basisonderwijs
3.gehandecapt verzorgen
senin sececegin bolum basisonderwijs..!
bu arada NT 2 destek ve Avrupada egitim basliklari altinda okul ve bolum hakkinda bi cok bilgiyi bulabilirsin
kolay gele
- zozo
- Beginner
arkadasim eger universite ogrencisi isen bi universiteye girmen daha kolay olur.. eger ogrenci olarak geleceksen 1 yil dil egitimi alman sart ve yine 1 yil dolmadan NT2 sinavini gecmen sart..eger nt2 sinavini gecersen oturumunu uzatirlar..tabi nl'ye vize icin basvuru yapmadan once dil kursunu filan ayarlanman lazim eger univers. istiyosan onuda ayarlaman lazim..eger nl'de bi akraban varsa daha kolay olur.sanirim teminat icin bi bankada 8000 euro gostermen gerek (tabi bunu hemen geri cekebilirsin)baska merak ettigin bisi varsa sorabilirsin...
-
- Mezun-NL
merhabalr,bilgileriniz icin tsk ederim.ben lise okudum trde.ben trde basketbol hakemligi yapip hemde okuyodum.buraya geldim ben dil okuluna gidip iyice kendimi gelistirdikten sonra.hem okuyup hemde calismak istiyorum.gonlum isterdiki cok okumak ama evli oldugum icin calismak durumundayim.ben mesela 2 senelik bi okulda okumak istiyorum.kendime bi meslek kazandirmak istiyorum.bu yuzden aklima kres ogretmenlik geldi baska seylerde olabilir.ama kisa surede meslek sahibi olmak istiyorum.umarim kendimi anlatabildim?
-
- Mezun-NL
bu arada benim nt2 yada baska sinavlarla ilgim yok.cunki ben avrupa kanunlarina gore geldim.dil okulu mecbur dil,ben yinede dil okuluna gitmek istiyorum.kisa surede nasil meslek sahibi olabirim diye dusunuyorum?
-
- Site Admin
selam arkadasim
NT2 sinavina burda egitim yapmak istedigin icin girmen gerekiyor.
okuyacagin okul, senden dile sahip olup olmadigini ispatlamani istiyecek, ve senden bu sinav sayesinde ispatlamis olcaksin..! yani egitim yapmak istiyosan, mecbur bu sinava girmen gerekiyor..!
kires ogretmenligini 1,5- 2 sene icinde bitirebilirsin
okullarda volwassen educatie diye bolumler oluyor, bu bolumden baslarsan okula, kisa zamanda bitirip bi meslek sahibi olursun..!
kolay gele
NT2 sinavina burda egitim yapmak istedigin icin girmen gerekiyor.
okuyacagin okul, senden dile sahip olup olmadigini ispatlamani istiyecek, ve senden bu sinav sayesinde ispatlamis olcaksin..! yani egitim yapmak istiyosan, mecbur bu sinava girmen gerekiyor..!
kires ogretmenligini 1,5- 2 sene icinde bitirebilirsin
okullarda volwassen educatie diye bolumler oluyor, bu bolumden baslarsan okula, kisa zamanda bitirip bi meslek sahibi olursun..!
kolay gele
-
- Mezun-NL
evet anladim,o zaman bu nt2 sinavla ilgili bolumunuz var.ordan calismamin faydasi olur o zaman.cok tesekkur ederim.buradan calisarak kazanicam umarim.ben calismaya kelime ogrenerek basliyorum.baska nasil calisabilirim sizce?siz tecrubeli oldugunuz icin soruyorum
-
- Mezun-NL
6 ay sonrada dil okulum basliyo zaten.ama ben simdiden ogrenmek istiyorum
-
- Site Admin
selam Melos
umarim sinavi kazanir ve egitimine devam edersin..!
dil kursuna gitmeye basladiktan sonra, hocana ben spw yapmak istiyorum, buranin sistemini ogrenmek icin bi yerde staj yapabilirmiyim dersen, onlar sana bi yer ayarlayip, seni 8 haftaligina staja gonderiyorlar, hem dilini gelistirir hemde buranin sistemini asagi yukari tanirsin..!
ilk once kelime ogrenmekle iyi yapiyosun
kelime ogrenip, daha sonra gramere gecer ve ogrendigin kelimelerle cumle kurmaya baslarsin
kolay gele
umarim sinavi kazanir ve egitimine devam edersin..!
dil kursuna gitmeye basladiktan sonra, hocana ben spw yapmak istiyorum, buranin sistemini ogrenmek icin bi yerde staj yapabilirmiyim dersen, onlar sana bi yer ayarlayip, seni 8 haftaligina staja gonderiyorlar, hem dilini gelistirir hemde buranin sistemini asagi yukari tanirsin..!
ilk once kelime ogrenmekle iyi yapiyosun
kelime ogrenip, daha sonra gramere gecer ve ogrendigin kelimelerle cumle kurmaya baslarsin
kolay gele
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
arkdslar ben konuyu duyunca duyarsiz kalamadim sorim bi dedim,bende tr de cocuk gelisimi okuyodum lisede ama lise 2 den biraktim evlenince,,bende nl ye gelince meslek okuluna gidip kres de calismak istiyorum sizce sansim olabilirmi,bilgisi olan arkdslar yazarsaniz sevinirim....meslek okulna gidip kresde calisma sansim varmi
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09