samenwonen (ogrenci olarak geldim)

Avrupada ( Hollanda, Belcika, Almanya, Ingiltere Fransa ) egitim alma okuya bilme sartlari. Diploma cevirisi okul bilgileri..

Moderatör: sansli

oguzberk
Beginner
Beginner

samenwonen (ogrenci olarak geldim)

Mesaj gönderen oguzberk »

Merhaba arkadaslar bu sayfaya dakikalar once kayit oldum ve cok faydali bilgiler var. Biraz goz attim. ben hollandaya 4 ay once geldim ogrenci olarak ve suanda dil kursundayim 2009 da sinavim var umarim kazanirim. Fakat bazen dusunuyorum hadi yapmadim. Sinavi s yapamasam yoluyorlar. Ben simdiden yapabileceklerimi bilirsem daha rahat ederim diye dusunuyorum sorum soyle.

Ben kiz arkadasimin ailesiyle kaliyorum ayni evde oturuyor gozukuyoruz fakat kiz arkadasim hem okuyor hemde calisiyor. Acaba samenwonen i bende kullanabilirmiyim? Aile bireyleriyle birlikte oturdugum icin onlar bana garantor olamazmi? yoksa Kiz arkadasimin is kontratimi gerekli? cevaplariniz icin simdiden tessekurler..

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Re: samenwonen

Mesaj gönderen Geluk »

selam arkadasim
aramiza hosgeldin
bu soruyu bi arkadasimiz daha sormustu ind ye mail atip cevapladik. asagidaki linkde soruna cvp bulabilirsin..!
http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=39&t=944
bu arada, buraya ogrenci olarak geldiysen senin oyle yada boyle bi kefilin (garantorun ) yokmu? yoksa okul araciligiylami geldin?
sen kiz arkadasinla samenwonen olarak burda kalmak istiyorsan, kiz arkadasinin geliri ind yin koymus oldugu kurallar icinde olmasi lazim(arkadasinin aldigi ogrenci parasi sayilmiyor..!)
suda var (buraya nasil geldigini bilmiyorum ama) sitemizde bi arkadasimiz okul araciligiyla buraya gelmisti, sinavi kazanamadi diye gondereceklerdi ama bu arkadas avukati devreye soktu ve oturumu tekrar aldi..!

kolay gele

(not: mesajini uygun baslik altina tasidik..!)

oguzberk
Beginner
Beginner

Re: samenwonen

Geluk yazdı:selam arkadasim
aramiza hosgeldin
bu soruyu bi arkadasimiz daha sormustu ind ye mail atip cevapladik. asagidaki linkde soruna cvp bulabilirsin..!
http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=39&t=944
bu arada, buraya ogrenci olarak geldiysen senin oyle yada boyle bi kefilin (garantorun ) yokmu? yoksa okul araciligiylami geldin?
sen kiz arkadasinla samenwonen olarak burda kalmak istiyorsan, kiz arkadasinin geliri ind yin koymus oldugu kurallar icinde olmasi lazim(arkadasinin aldigi ogrenci parasi sayilmiyor..!)
suda var (buraya nasil geldigini bilmiyorum ama) sitemizde bi arkadasimiz okul araciligiyla buraya gelmisti, sinavi kazanamadi diye gondereceklerdi ama bu arkadas avukati devreye soktu ve oturumu tekrar aldi..!

kolay gele

(not: mesajini uygun baslik altina tasidik..!)
Hos buldum.
cevabin icin tessekur ederim. ve basligi degistirdigin icinde tam olarak daha bakamadim sayfaya..

Evet haklisin ben hollandaya gelirken garantor oldu ailesi fakat kiz arkadasim ailesinin yaninda kaliyor yani ona ailesi bakiyor. Yani bu durumda kiz arkadasimla samenwonen yaparsam ailesi onemli olmazmi ailesi garantor oldugu icin onlarin geliri onemli olmazmi? ve bu arkadas kim avukati devreye sokup ta oturumu tekrar alan? saygilar..

Ve suanda aklima geldi mesela samenwonen yapamam kiz arkadasimla cunku calistigi para yetersiz 1400 euro ya. ama ornegin diger bir aile bireyi ile samenwonen yapsam cunku amac kalmak. olamazmi? Sonra evlenirken bir sorun olurmu?

oguzberk
Beginner
Beginner

Re: samenwonen (ogrenci olarak geldim)

yanlis anlasildim herhalde. yinede bilgiler icin tessekur ederim. saygilar.

“Avrupada Egitim” sayfasına dön