slm arkadaslar... (1,5 yil sonra dil okuluna basladim )

Kendinizi Tanitin Dusuncelerinizi Belirtiniz.. Ufoss Ailesi icin neler yapabilirsin. Ufoss Ailesi senin icin neler yapabilir. Seni arasak nerde bulabiliriz

Moderatör: sansli

hilye
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: hollanda
Yabanci_Ulke: den haag

slm arkadaslar... (1,5 yil sonra dil okuluna basladim )

Mesaj gönderen hilye »

kaan30
Mezun-NL
Mezun-NL

Re: slm arkadaslar...

Mesaj gönderen kaan30 »

selam bende buraya geleli 4 ay oldu ve oturumumu alamadim daha sanirim ind den belediyeye gecen hafta geldi belediyeden mektup bekliyorum okul nasil zormu ben suanda hollandaca konusunda sifirim desem dogru olur okul kitaplarini veya notlarini kullanmiyacaksan veya bu konuda bana yardim edecek arkadaslar varsa sevinirim

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Mesaj gönderen Geluk »

aramiza ve holladaya hosgeldiniz arkadaslar,
Kaan arkadasim sitede dil konusunda guzel programlar ve paylasimlar var, programlari indirirsen birazda olsa katkisi olur sana..!

kolay gele

hilye
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen hilye »

Slm, zaten o oturum kartini almak meselesi varya... ben tam 1 yil onu almak icin ugrastim aslinda ilk basta hersey normal gidiyordu buraya geldikten 3 ay sonra kartimi aldim ve bana 3 hafta icersisinde falan okul icin mektup almam gerektigini soylediler mektup gecikince kartima bi de baktimki meger kartimin suresi ben oturum kartini aldigim gun bile gecerli degilmis yani tarihte yanlislik yapilmis. Bir yil sonra ancak okula baslayabildim ve hala devam daha once yazdigim gibi. Ders notlari sormussun burda genelde her okul ayri bir yontem uyguladigi icin kitaplarda ona gore farkli oluyor ve genelde kitaplar okuldaki bilgisayarlarla kombine ediliyor yani kitaba tek basina baktiginda hic birsey anlamiyorsun Benim kitabimin adi code1 ve code 2 eger lazim olursa falan ulastirabilirsem verebilirim. Insallah zamanla ogreneceksin zaten 4 ayda insan ne ogrenebilirki heleki okula gitmiyorsa. Allah hepimizin yardimcsi olsun. Bu arada burda okumayi dusunuyormusun? Yoneticilerde cok tesekkurler Allah razi olsun. :)

hilye
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen hilye »

Hallo ufoss abi. Welke beroepsopleiding heb je afgestudeerd? Dat vraag ik omdat ik echt advies nodig heb van iemand die alles weet over nederlandse Onderwijs.In januari ga ik stoppen met de taalcursus die ik nu volg en als ik toets maak , kan ik maximaal Niveau 3 halen. ik wil een andere taalcursus volgen want ik wil mijn taalniveau tot niveau 4 verbeteren. Welke taalniveau heb ik nodig om doktersasistent opleiding te gaan volgen? En ik heb aciklise afgestuderd en heb nog niet mijn diploma laten waarderen. Kan dit vergelijken met havo of is niet geldig hier in Nederland? Als die met havo vergeleken is kan ik met die diploma aan het hbo studeren? Ik wil volgend jaar met een beroepsopleiding beginnen maar welke ? ik heb nog geen beslissing genomen. Ik heb in Nederlans geschreven Omdat ik oefening wil doen. Ik hoop dat je me kunt begripen. Alvast bedankt voor je hulp.

Geluk
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Geluk »

hoi Hilye,
De opleiding Doktersassistent (praktijkassistent) is een 3-jarige MBO opleiding (middenkaderopleiding, niveau 4). Deze kan zowel via de leerweg BBO (beroepsopleidend) als BBL (beroepsbegeleidend) gevolgd worden.

Je kuntdus de opleiding op 2 manieren volgen:

Beroepsopleidende leerweg (BOL). Bij deze leerweg ga je 5 dagen per week naar school en maakt in één of meer stages kennis met de praktijk
Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Kies je voor deze leerweg, dan werk en leer je tegelijk.

en als je de opleiding wil volgen dan moet je bezit zijn van een van de volgende diploma's
- VMBO
- VBO
- MAVO
- van 3 naar 4 HAVO/VWO

maar volgens mij moet je als eerste NT 2 staatsexamen I halen,hiermee laat je zien dat je de Nederlandse taal goed beheerst hebt,

ik hoop dat wij je genoeg geinformeerd hebben..!

succes..!

kolay gele

hilye
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen hilye »

Slm geluk tesekurler verdigin bilgiler icin. Doktersasistent opleiding i icin gerekli bilgiyi yazmissin. Ama diploma hakkinda hala bir bilgim yok. Aciklise diplomasi diger diplomalar gibimi sayilir yoksa avrupa ulkeleri bu diplomayi kabul etmiyorlarmi. Eger ediyorlarsada hangi okula esit gorulur sizce? Bu arada ben 19 yasindayim bunun HBo acisindan bir yarari olabilirmi sinav icin falan? Tekrar tesekkurler.

Geluk
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Geluk »

selam Hilye,
dokter asistente egitimi HBO degil. MBO'dur.

acik ogretim lisesinin denkligini bilmiyorum ama duz lisenin degeri burda HAVO'ya esit ve eger HBO yapmak istiyorsan, ya mbo niveau 4 veya HAVO,VWO okullarini bitirmis olman gerekir..! 19 yasinda olman biseyi degistirmez, istersen resit olma farketmez..!

ve eger durumun kayita musait degilsen, seni ayri bi sinava sokuyorlar ama tabi bu okuldan okula degisiyor..!

benim anlamadigim bisey var arkadasim...?
sen dokter asistente mi olmak istiyosan yoksa hbo yami gitmek???

bu arada ikamet ettigin sehri bizlerle paylasirsan, bizde senin icin kucuk capli bi arastirma yapariz..!

kolay gele

hilye
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen hilye »

slm, ben daha onceki mesajimdada yazmistim su anda gercekten cok kararsizim. Eger niveau 4 taalniveau alabilirsem hbo dami yoksa mbo dami okumaliyim. ya aslinda soyle soyleyim benim amacim arts olmak onun icinde her sartta hbo okumam lazim. ama bir yandanda diyorumki doktersasistent niveau 4 yapip hem dilimi gelistirir hemde biologie falan onlari iyice hatirlarim ve hbo da 1 yil yapip universiteye gecis yapabilrim. onun icin her ikisinide arastiriyorum kafama hangisi yatarsa onu yapmak istiyorum. Yeni bir egitim sistemi, yeni bir dil yani bunlar kararsizligimin nedenleri. Ayriyetten ingilizcemde yok dok.as. yaparsam belki o arada ingilizce ogrenirim diyede dusunuyorum. Doktersasistent agir basiyor ama tabi once niveau4 almaliyim. Umarim anlatabilmisimdir. Ilgin icin gercekten tesekkurler...

hilye
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen hilye »

Yazmayi unuttum ben Den haag ta kaliyorum. tekrar tesekkurler

“Kendinizi Tanitin, Dusuncelerinizi Paylasin” sayfasına dön