2run34 yazdı:
Okul a giden her zaman daha iyi bir gramatik yapısına sahip olur elbette bakalım belediye ne zaman bulacak bize
evet bende boyle dusunuyorum,,,ozellikle ben suna dikkat ediyorum yani dikkatimi cekiyo dili disardan ogrenen insan gecmis fiileri cok az yada hic kullanmiyo,,,ben simdi nt2 hallettim kafam rahatya buna kafayi taktim fiillerin gecmis zamanlarini ogrenmeye calisiyorum,,,bi konusma gecio aramizda arkdsla mesela ben diyorumki
-ben sunu yapiyorum ,
-oda dioki aa evet bende yapiyorum
-aa ne guzel nezaman basladin nasil yapiyosun
-yok diyo vorig jaar yapmistim
-e diorum sen demedinmi bende yapiyorum suanda diye diyorum
-yok onceden demek istedim dio
-bende e iyide sen simdiden bahsettin
-anla iste oyle demek istedim dio
(bende dusunuyorum sen simdiki zaman fiilini kullanirsan ben nasil anlicam senin gecen sene yaptigini)
oyuzden dili her yonuyle ogrenmekte degil ogrenmeye calismakda fayda var boyle diyorum cunku bu sonucta bizim icin yabanci bi dil her yonuyle ogrenemesekde ogrenmeye calismakda fayda var diyorum,,,mesela gecen verleden tijd van worden calisiyodum okulda hoca bana isin puf noktalarini anlatiyo ,,,sonra dediki bazi kelimelerde gecmis zamana cevirirken -v ler -f oluyo -z ler -s oluyo tam ben (neden oyle oluyo diye sorayim diye dusunurken) hocam sakin niye diye sorma oyle oluyo iste bende bilmiyorum demezmi ikimizide bi kahkaha aldi ki sormayin bilgisayar sinifindaydik herkes bize bakti sorry sorry dedik snra onumuze donup birbirimze baktik kikirdemeyle derse geri donduk,,,yani hollandali kendi dilinde bilmedigi seyler varken bizim 4-4 luk ogrenmemiz beklenemez ama en iyi sekilde ogrenmeye calismakda fayda var,,,,cok uzattim arkdsm kusura bakma,,,