Oturum kartı ilk mektup geldi :-)

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: Oturum kartı ilk mektup geldi :-)

Mesaj gönderen sansli »

2run34 yazdı: Evet sanslı aynen benim ingilizcem var herkesle rahat anlasıyorum ama tabı dutch önemli ve kursta daha kolay ögrenilir is hayatında da pratik yaparım diye düsünüyorum su kart gelsin bakalım belediye okul konusunda ne yok izleyecek...
ingilizce burda bir + ama hollandacan varmi dediklerinde sende yok dersen bi - (eksi) aliyosun onlarin gozunde buda bi muhakkak yani,,,
yani bende onu demek istiyorum okulda hollandacayi duzgunce ogrenip disardaki hayatta pratik yapmak mantikli ama direk hic bi ogrenme cabasi yardim alma olmadan direk is hayatinda ogrenilerek cok duzgun bi sekilde ogrenilicegini sanmiyorum,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

sansli yazdı:
2run34 yazdı: Evet sanslı aynen benim ingilizcem var herkesle rahat anlasıyorum ama tabı dutch önemli ve kursta daha kolay ögrenilir is hayatında da pratik yaparım diye düsünüyorum su kart gelsin bakalım belediye okul konusunda ne yok izleyecek...
ingilizce burda bir + ama hollandacan varmi dediklerinde sende yok dersen bi - (eksi) aliyosun onlarin gozunde buda bi muhakkak yani,,,
yani bende onu demek istiyorum okulda hollandacayi duzgunce ogrenip disardaki hayatta pratik yapmak mantikli ama direk hic bi ogrenme cabasi yardim alma olmadan direk is hayatinda ogrenilerek cok duzgun bi sekilde ogrenilicegini sanmiyorum,,,

Okul a giden her zaman daha iyi bir gramatik yapısına sahip olur elbette bakalım belediye ne zaman bulacak bize :-)
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

2run34 yazdı:

Okul a giden her zaman daha iyi bir gramatik yapısına sahip olur elbette bakalım belediye ne zaman bulacak bize :-)
evet bende boyle dusunuyorum,,,ozellikle ben suna dikkat ediyorum yani dikkatimi cekiyo dili disardan ogrenen insan gecmis fiileri cok az yada hic kullanmiyo,,,ben simdi nt2 hallettim kafam rahatya buna kafayi taktim fiillerin gecmis zamanlarini ogrenmeye calisiyorum,,,bi konusma gecio aramizda arkdsla mesela ben diyorumki
-ben sunu yapiyorum ,
-oda dioki aa evet bende yapiyorum
-aa ne guzel nezaman basladin nasil yapiyosun
-yok diyo vorig jaar yapmistim
-e diorum sen demedinmi bende yapiyorum suanda diye diyorum
-yok onceden demek istedim dio
-bende e iyide sen simdiden bahsettin
-anla iste oyle demek istedim dio
(bende dusunuyorum sen simdiki zaman fiilini kullanirsan ben nasil anlicam senin gecen sene yaptigini)
oyuzden dili her yonuyle ogrenmekte degil ogrenmeye calismakda fayda var boyle diyorum cunku bu sonucta bizim icin yabanci bi dil her yonuyle ogrenemesekde ogrenmeye calismakda fayda var diyorum,,,mesela gecen verleden tijd van worden calisiyodum okulda hoca bana isin puf noktalarini anlatiyo ,,,sonra dediki bazi kelimelerde gecmis zamana cevirirken -v ler -f oluyo -z ler -s oluyo tam ben (neden oyle oluyo diye sorayim diye dusunurken) hocam sakin niye diye sorma oyle oluyo iste bende bilmiyorum demezmi ikimizide bi kahkaha aldi ki sormayin bilgisayar sinifindaydik herkes bize bakti sorry sorry dedik snra onumuze donup birbirimze baktik kikirdemeyle derse geri donduk,,,yani hollandali kendi dilinde bilmedigi seyler varken bizim 4-4 luk ogrenmemiz beklenemez ama en iyi sekilde ogrenmeye calismakda fayda var,,,,cok uzattim arkdsm kusura bakma,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen 2run34 »

evet bende boyle dusunuyorum,,,ozellikle ben suna dikkat ediyorum yani dikkatimi cekiyo dili disardan ogrenen insan gecmis fiileri cok az yada hic kullanmiyo,,,ben simdi nt2 hallettim kafam rahatya buna kafayi taktim fiillerin gecmis zamanlarini ogrenmeye calisiyorum,,,bi konusma gecio aramizda arkdsla mesela ben diyorumki
-ben sunu yapiyorum ,
-oda dioki aa evet bende yapiyorum
-aa ne guzel nezaman basladin nasil yapiyosun
-yok diyo vorig jaar yapmistim
-e diorum sen demedinmi bende yapiyorum suanda diye diyorum
-yok onceden demek istedim dio
-bende e iyide sen simdiden bahsettin
-anla iste oyle demek istedim dio
(bende dusunuyorum sen simdiki zaman fiilini kullanirsan ben nasil anlicam senin gecen sene yaptigini)
oyuzden dili her yonuyle ogrenmekte degil ogrenmeye calismakda fayda var boyle diyorum cunku bu sonucta bizim icin yabanci bi dil her yonuyle ogrenemesekde ogrenmeye calismakda fayda var diyorum,,,mesela gecen verleden tijd van worden calisiyodum okulda hoca bana isin puf noktalarini anlatiyo ,,,sonra dediki bazi kelimelerde gecmis zamana cevirirken -v ler -f oluyo -z ler -s oluyo tam ben (neden oyle oluyo diye sorayim diye dusunurken) hocam sakin niye diye sorma oyle oluyo iste bende bilmiyorum demezmi ikimizide bi kahkaha aldi ki sormayin bilgisayar sinifindaydik herkes bize bakti sorry sorry dedik snra onumuze donup birbirimze baktik kikirdemeyle derse geri donduk,,,yani hollandali kendi dilinde bilmedigi seyler varken bizim 4-4 luk ogrenmemiz beklenemez ama en iyi sekilde ogrenmeye calismakda fayda var,,,,cok uzattim arkdsm kusura bakma,,,[/quote]

Evet sanslı dediklerin gercek burda hollandalılar bile tam bilmiyr benim esim hollandalı bazen email yazarken bakıyorum o bile bilmiyor nasıl yazılacagını bazen siliyor sonra tekrar düzeltiyor en iyisi gramatik olarak ögrenmek...Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
.

leonardo06
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Mesaj gönderen leonardo06 »

siz, cogu hollandalinin girgir olsun diye deneyip gecemedigi uyum sinavi sorularini yemissiniz be:)
bunlar ne ki size?

selamlar, bol sanslar

Leonardo

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen 2run34 »

Evet arkadaslar bugün belediyeden mektupta geldi BSN numarası ile sıra oturum kartını beklemede sonra okul , darısı tüm bekleyen arkadaslara allah hepimizin yardımcısı olsun...
.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

leonardo06 yazdı:siz, cogu hollandalinin girgir olsun diye deneyip gecemedigi uyum sinavi sorularini yemissiniz be:)
bunlar ne ki size?

selamlar, bol sanslar

Leonardo
cok saol arkdsm moral ve destek dolu yazin icin allahin izni ile bunuda hallederiz ins ins ins bakalim,,,ben yazma okuma ve konusmamin 4/4 luk olmasa bile 3/4 luk derecede olmasini istiyorum disardaki hayatta isimde zorlanmamak adina ve buyuzdende cok yoruyorum kendimi,,,okulda hocalar kendi aralarinda benden bahsdiyolar belki inanmassiniz gecen 2 hoca(biri benim hocam biri baska sinifin hocasi)benden bahsediyolarmis bende birden elimde kahveyle sinifa girince hoca beni cagirdi aa gel bak bizde senden bahediyoduk hergun gelip saatlerce bilgisayarda calistigindan bahsediyodum azminden bahsediyodum dedi bende mutlu oldum tabi takdir edildigim icin,,,dedim polis olmak istiyorum buyuzden hizli bisekilde ogrenmem lazim dili dedim cok hoslarina gitti,,,ama diger hocam kendime cok yuklendigimi kendimi cok yordugumu dusunuyo,,,herseyi ayni anda yukleme kafana dio gecmis zaman gelecek zaman simdiki zaaman bilgissayarda hangisi onume gelirse ona calisiyorum oda oyuzden boyle diio ama bakiyoki ben calismaya devam ediyorum oda gelip yardim ediyo yardima ihtiyacim olup olmadigini soruyo oefenen yapalimmi istermisin fln dio,,,iste boyle ins ins ins allahin izniyle bunuda hallederde birgun soylee sular seller gbi konusup yazabilirim ,,,, :geek: :geek: :geek:
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

2run34 yazdı:Evet arkadaslar bugün belediyeden mektupta geldi BSN numarası ile sıra oturum kartını beklemede sonra okul , darısı tüm bekleyen arkadaslara allah hepimizin yardımcısı olsun...

oda kisa zamanda gelir de okuluna hemen baslarsin ins ins ins arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)

uglyser
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: adana
Yabanci_Ulke: Hollanda Amsterdam

Mesaj gönderen uglyser »

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen 2run34 »

.

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön