Beilcikadayim

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
ilknoer
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: KARAMAN
Yabanci_Ulke: belcika anvers

Re: Beilcikadayim

Mesaj gönderen ilknoer »

okayakmese yazdı:Slmlar tekrar ilknoer Huis het van netherlans http://www.nt2antwerpen.be/ buraya gitmelisin bu siteye bak orada aradigin herseyo turkce olarakda bulabilirsin,
Eger bana soruyorsan sahsi olarak,biz once gittik esimle bi randevu aldik, o randevu gunu gittik ama bayagi bir kalabalikti,bir suru insan,neyse iceri girdik,beklerken sira bana geldi,iste beni bi odaya aldilar once logic (mantik) testi yapiyorlar bilgisayar uzerinden,ondan sonra baska bi odaya gittim ordada onume bi kagit verdiler tabi hersey hollandaca yazsiyor:) ve kadin hollandaca biseyler dedi elime kalemi tutusturdu ve gitti, kagit bana bakiyor ben kagida bayagi bi bakistik :)sonra ben pes ettim ve kagidi verdim, ordan baska bir odaya aldilar ordada konusma testi yapiyorlar,cunku bazilari konusbiliyor ama yazamiyor,onu anlamak icin,tabi bene gene tik yok :) iste boyle eger hic bisey bilmiyorsan sanirim seninkide ayni olucak :) ama eglenceli bi gundu ordaki insanlar cok iyi davraniyor,korkmana gerek yok orda olma sebebin zaten hollandaca bilmiyor olman,onun icin ordasin,yapilan testler sadece seviye belirlemek icin, iste boyle...
Bu arada deurnede nerede oturuyorsunuz? biz terheydelaan da oturuyoruz.

SAOL VERDIGIN BILGILER ICIN BAKALIM BENIMKI NASIL OLACAK ESIN HOLLANDA VATANDASIYDI.bELCIKADA OTURUM ALDIKTAN SONRA SENI YAZDIRDI YA SENIN YAZILMA ISLEMLERIN KAC AYDA OLDU GENELDE 1 AYDA 5 AYLIK OTURUM CERIYORLAR YA SANA SEN YAZILDIKTAN KAC GUN SONRA ISLEMLERINIZ BITTI?
9 agustos 3 aylik vize ile holladaya giris
ocak 2012 esim belcika belediyesine yazildi ve ben avrupada artik kacagim
1 Mayis belcikada evimdeyim
esim 5 yillik kartini aldi
23 Temmuz belediyede randevum var 6 aylik oturumumu vericekler

okayakmese
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Zonguldak
Yabanci_Ulke: Belçika

Mesaj gönderen okayakmese »

Aynen oyle,Ben daha alamadim bekliyorum iste :) asa yukari 1.5 ay oldu gecen gun Districtshuis Deurne 'ye gittik biz evliligimizi hollandada registire etmistik ama burdada registire etmemiz gerekiyormus, simdi hala bekliyoruz iste :) bazen cok uzun suruyor mus bu prodesur bazen con kisa anlican sansa kalmis ama ne kadar uzun olursa olsun eger evraklarin tamamsa sonunda veriyorlar oturumu mecbur, zannedersem benimki eli kulaginda dir. Galiba biz seninle ayni yolu izliyoruz, siz ne kadar oldu bu islemleri baslatali,slmlar.

nurçin
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: gaziantep
Yabanci_Ulke: belçika

Mesaj gönderen nurçin »

kayhannl
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: afyon
Yabanci_Ulke: antwerpen

Mesaj gönderen kayhannl »

Selam bende hollanda dan geldim Amersfoort tan, uc yildir Antwerpendeyim. Burada uyum kurslarina gittim. Uyum ve dil kurslari konusunda size yardimci olacak kurulus, Carnot Straat ta ki, Atlas diye bir dernektir. Ayrica Hollanda da ki gibi buurthuis ler de var. Merkezde de bir kac okul var ucretleri cok uygun olmali. Gecen yil bir kac ay gittim otuz euro odemistim.
Ev konusuna gelince; gercekten cok buyuk sorun, buyuk sehirlerde evler eski ve pahali, kucuk kasabalar da veya uzak bolgelerde ucuz, guzel bahceli evler var. Kapaza ve tweedehand.be gibi web sitelerinden bulabilirsiniz. Fakat Flamanlar bes yillik oturum kartiniz ( mutlaka Belcika oturumu olmali) ve is kontratiniz omadan ev kiralamiyorlar. Liege den, Roeselaare ya kadar bolgeyi taradim. Sadece yabancilar ( Turk, Pakistanli, Arap.... vs, bu insanlardan ev bulabilirsiniz (!) )
Can SIKILMASINA gelince, aslinda 3 yildir bende bunaliyorum burada, her ay, 3 hafta Amsterdam da kaliyorum, Amsterdam i ozluyorum. Antwerpende mecburen kaliyorum. Bir kac arkadas var, onlari ziyaret edip zaman geciriyorum veya evde kapanip internete takiliyorum.
Belcikaya hosgeldiniz ve Allah yardimciniz olsun.

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön